Punktitabeli esikolmik jagas omavahel ära oktoobri parima mängija au

Steven Stamkos 24, Nikita Kutšerov 21 ja Jaden Schwartz 17. Selline on uut kuud alustades liiga punktitabeli esikolmik. Samad mehed jagasid ära ka oktoobri parima mängija au. Kõige-kõigemaks nimetati mõistagi Stamkos. Parimaks uustulnukaks valiti samal ajal Clayton Keller.

(foto: Getty Images)
Stamkos ja Kutšerov jäid mõlemad hooaja esimese kuu jooksul vaid ühes kohtumises punktideta. Tampa Bay Lightningu kapten, kes jõudis oktoobri mängude käigus ka karjääri 600. punktini, tegi kaheksa vähemalt kahe punktiga esitust. Kolmes matšis õnnestus isegi vähemalt kolm punkti koguda. Tavapärane snaiper on hiilanud oma söödusilmaga. 18 tema punktidest on tulnud teisi abistades.

Kutšerov on 13 tabamusega liiga parim väravakütt. Ta alustas hooaega seitsmest mängust koosneva väravateseeriaga, mis liigas pikim pärast hooaega 1992/93. 13 mängu jooksul on ta vaid kaks korda nulli peale jäänud. Kübaratrikki veel pole, aga kirjas on kaks kahe väravaga mängu. Tal õnnestus samuti teha kaheksa vähemalt kahe punktiga mängu.

Schwartz, kes on St. Louis Bluesi läänekonverentsi tippu aidanud, teenis 13 mängu peale punkte 11-st. Viis matši olid vähemalt kahe silmaga. Kaheksa värava hulgas karjääri kolmas kübaratrikk.


19-aastane Keller on Arizona Coyotesi masendava hooaja alguse ainus positiivne kuju. Tal on kollanokkade hulgas kirjas enim punkte (15) ja väravaid (9). 2016. aasta drafti 7. valikust sai pärast Teemu Selännet Coyotesi/vana Winnipeg Jetsi ajaloos esimene uustulnuk, kes ühe kalendrikuu jooksul lambi üheksa korda põlema pannud. 13 mängu jooksul jäi noor jänki punktideta vaid kolm korda.

Kelleri selja taha jäid Mihhail Sergatšjov (11 punkti), Will Butcher (11 punkti), Jesper Bratt (10 punkti) ja Adrian Kempe (üheksa punkti).

Kommentaarid