Bobrovski järjekordne nullimäng aitas Jacketsi kolmanda järjestikuse võiduni

Eelmisel hooajal karjääri jooksul teist korda parimale väravavahile antava Vezina trofee võitnud Sergei Bobrovski on vaikselt hakanud liikuma kolmanda suunas. Ta on tippude hulgas kõigis olulisemates väravavahtide näitajates ning tema hooaja teine nullimäng aitas Columbus Blue Jacketsil alistada New York Rangersi 2-0.

(foto: stltoday.com)

29-aastasele venelasele tuli karjääri 21. puhas paber 36 tõrjega. Neist 15 oli vaja teha viimasel kolmandikul.

Bobrovskil on seni 16 stardi jooksul olnud vaid kuus kohtumist, mil ta on endale lasknud rohkem kui kaks. Tema keskmine 2.02 on esiväravavahtide hulgas parim näitaja, nagu ka tõrjete efektiivsus 93.3%.  Tema 11-st võidust on rohkem teeninud vaid kaasmaalane Andrei Vasilevski (14).

"Tema atleetlikus polegi oluline, ta on lihtsalt vaimselt sedavõrd tugev ja olen näinud selle arengut siin viibitud kolme aasta jooksul. Ta on jätkuvalt väravavahina arenemas," kiitis pärast mängu Jacketsi peatreener John Tortorella.

Kolmanda järjestikuse võidu kindlustasid jakkidele Zach Werenski ja Artemi Panarini tabamused. Noorest ameeriklasest sai klubi ajaloos alles teine kaitsemängija, kes järjestikustes kohtumistes otsustava tabamuse teinud.


Jackets teatas reedel Cam Atkinsoni lepingupikendusest. Mullu 35 värava ja 62 punktiga lõpetanud ründaja pandi seitsmeks aastaks lukku. 5.875-miljoniline keskmine palk jätab ta meeskonna väljakumängijate seas vaid Panarini selja taha.

Reedeses teises mängus oli Detroit Red Wings Buffalo Sabresist parem 3-1. Jeff Blashilli meeskond jäi viimase perioodi 6. minutil ilma teise lõpus välja teeninud eduseisust, ent võidutses siiski. Otsustav värav tuli 11 minutit enne lõppu Tomaš Tatarilt.

Tabamusteni jõudsid ka Luke Glendening ja Dylan Larkin. Külaliste ainsa autoriks oli Ryan O'Reilly, kes nimetas pärast mängu meeskonna esitust piinlikuks.

Red Wings oli pealevisetega üle 33-20. Sabresile läks kirja neljas järjestikune kaotus.


Vahepeal kuus jutti kaotanud Red Wings on viimasest üheksast kuus võitnud ja kerkinud oma divisjonis kolmandale kohale. Sabres on nii Atlandi divisjoni kui idakonverentsi põhjas.

Kommentaarid