Nicklas Bäckström istub karjääri pikima põua peal

Nicklas Bäckström on tõeline punktimasin. Alates rootslase debüüdist hooajal 2007/08 on NHL-is tema 740-st punktist rohkem teeninud vaid meeskonnakaaslane Aleksandr Ovetškin (855), Sidney Crosby (818), Patrick Kane (766) ja Jevgeni Malkin (765). Ometi on 29-aastane ründaja hetkel karjääri pikima punktipõua peal.

(foto: thehockeywriters.com)
Viimane tänavusest 12-st silmast tuli Bäckströmil 20. oktoobril Washington Capitalsi 4-3 lisaajaga tulnud võidumängus Detroit Red Wingsi vastu. Pärast seda on ta nulliga ära tulnud seitsmest järjestikusest kohtumisest. Olukord on murettekitav, kuigi Capitalsi boss Barry Trotz teeb halva juures head nägu.

"Ta on teinud väga head tööd," ütles Trotz meediale enne tänast mängu Pittsburgh Penguinsiga. "Tean, et palju räägitakse tema mitteskoorimisest, aga minu jaoks on kõige olulisem võitmine ja tal on olnud kõige raskemad vastased. Ta on jätkuvalt rünnakul võimalusi tekitamas, see lihtsalt ei kajastu numbrites."

Capitals on Bäckströmi põua ajal võitnud seitsmest kohtumisest neli, ehk kulgetakse täitsa edukalt. Oma osava söödukäe järgi tuntud mees on sellesse ka oma panuse andnud.

"Arvan, et ma ei pea teile ütlema, mida ma Nicklas Bäckströmist arvan. Ta on NHL-is üks parimatest kahesuunalistest tsentritest ja peaks igal aastal olema Selke trofee kandidaatide hulgas," lisas Trotz.

Tänases mängus läheb kindlasti enamus tähelepanust Crosby ja Ovetškini peale, ent kindlasti väärib jälgimist ka see, kas Bäckströmi põud kestab veel edasi või mitte.


Penguins on iseenesest olnud läbi aastate Bäckströmi jaoks magusaks vastaseks. 39 kohtumisega on tulnud 45 punkti (7+39).

Kommentaarid