Red Wings alistas massikaklusega lõppenud kohtumises Flamesi

Kaklused on NHL-is jäämas aina harvemaks ja madistamised jääl kõikide mängite osalusel on saanud juba kuuvarjutuse staatuse. Ühte seesugust "kuuvarjutust" oli aga läinud ööl võimalus näha Detroidis, kus kohalik Red Wings oli suurelt 8-2 üle Calgary Flamesist ja see loomulikult ajas vastased närvi.

(foto: yahoo.sports.com)
Intsident, mis eeldatavasti toob ka mitu mängukeeldu, sai alguse 6-2 seisu pealt kuus minutit enne lõppu. Red Wingsi Luke Witkowski oli pärast ühte kaklust, mille käigus näis vaim olevat valmis kõiki järjepanu ette võtma, riietusruumi jalutama hakanud, aga läks õiendamiseks, kui nooruke Matthew Tkachuk teda veel väikese kepi löögiga kostitas ning olukord eskaleerus kiiresti.


Pärast kohtumist on mängijad teineteise suunas pildunud erinevaid süüdistusi, aga kummalgi peatreeneril olukorra suhtes etteheiteid pole.

"Oli ka aeg, et meie mängus mingisugustki emotsiooni oleks," ütles Flamesi boss Glen Gulutzan.

"Kui sa seisad teiste ja iseenda eest, siis see on positiivne asi," märkis Red Wingsi peatreener Jeff Blashill.

Gulutzan jäi kiruma meeskonna halba algust. Red Wings tuli avakolmandikult ära 4-1 eduseisuga, kui väravateni jõudsid Andreas Athanasiou, Gustav Nyquist, Anthony Mantha ja Dylan Larkin. Nii Mantha kui Athanasiou lõpetasid kohtumise kahe tabamusega. Mõlemale kogunes ka üks söödupunkt.

Lisaks olid kolme punktiga mehed Larkin (1+2) ja Mike Green (0+3), kelle 16 söödupunkti on kaitsjate seas liiga parim näitaja.

Flames sai oma ainsad Micheal Ferlandilt ja Johnny Gaudreault.

Eddie Läcki mäng kestis vähem kui 25 minutit ja kuna Mike Smith on vigane, siis sai oma karjääri teise NHL-i mängu kirja Jon Gillies. 23-aastane puurilukk lasi 12 pealeviskega kolm tükki.

Red Wings, kes jõudis viimati mõnes mängus kaheksa väravani 2013. aastal, pandi pooled oma tabamustest ülekaalust. Viimane tuli Luke Glendeningult. Samuti sai mängus ühe tabamuse enda nimele Justin Abdelkader.

Viimase kolmandiku mäsus igati entusiastlikult kaasa lüüa üritanud Jimmy Howard lõpetas 26 tõrjega. Ta on oma viimase kuue stardi jooksul vaid korra lasknud rohkem kui kaks väravat.


Red Wingsi jaoks oli tegu alles hooaja seitsmenda kodumänguga. Kirja läks kolmas võit, normaalajakaotuseid on ainult kaks.

Teised kohtumised

Chicago Blackhawks 6 - 3 New York Rangers (tipphetked)

Henrik Lundqvisti maski ja Rangersi võiduseeria langes Artjom Anisimovi karjääri esimese kübaratriki saatel. Elu tema kõrval nautisid Nick Schmaltz ja Richard Panik, kes lõpetasid mõlemad kolme söödupunktiga. Lundqvist vahetati 14 minutit enne lõppu välja. Tal õnnestus 34-st pealeviskest tõrjuda vaid 30.

Anaheim Ducks 4 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Kaks katkist ja kehva vormiga meeskonda lahendasid omavahelise kohtumise üsna veidrat moodi ära. Bruins oli pealevisetega üle 42-27, kuid kaotas selgelt. Omavahelistes kohtumistes juba kaheksandat järjestikust korda.

Kommentaarid