Price on valmis naasma

Kollanokast väravavahi Charlie Lindgreni toel vahepeal tõusu teinud Montreal Canadiens on uuesti kaotama kukkunud, kuid tunneli lõpust paistab valgus. Viimati novembri alguses jääl käinud Carey Price on taas terve ja täna Buffalo Sabresi vastu puuris.

(foto: montrealgazette.com)
Price vigastas end soojendusel, mis oli enne 3-6 kaotusmängu Minnesota Wildi vastu. Ometi tegi ta kohtumise lõpuni kaasa ja seda on nii tema kui meeskond pidanud kahetsema.

"Käes oli soojenduse lõpp ja ma ei tahtnud Montyt (Al Montoya) külmana tulle lasta. See polnud arvatavasti kõige parem mõte, aga nüüd pole selle suhtes midagi teha," ütles Price pärast eilset treeningut.

2015. aasta põhihooaja MVP puudus alakeha vigastuse tõttu kümnest mängust. Meeskond võitis esimesest viiest neli, aga täna võõrustatakse Sabresit viiemängulise kaotuste jada pealt.

Price naaseb näiliselt ideaalses vastasseisus. Sabres mängis eile Edmonton Oilersiga ning on Canadiensile viimasest kaheksast matšist kaotanud kuus. Lisaks on Price'il ette näidata müstilised numbrid laupäevaõhtustest mängudest - 144 stardist 94 võitu ja 18 nullimängu.

Peatreener Claude Julien loodab kahtlemata, et vigastuspaus on ka Price'i mänguvormile positiivset mõju avaldanud. 30-aastane väravavaht on seni 11-st stardist võitnud vaid kolm, lastes keskmiselt 3.77 väravat mängus. Puhtaid pabereid kirjas pole ning tõrjete efektiivsuseks on 87.7%.

Kommentaarid