Ovetškin põrutas Capitalsi võidumängus kübaratrikiga Bossyst mööda

NHL-i väravaküttide edetabel on saanud uue 21. koha omaniku. Aleksandr Ovetškinil oli Mike Bossyst möödumiseks vaja ühte kolli, aga kui paned juba ühe, siis miks mitte teha kaks veel. Nii võis Washington Capitalsi kapten mõelda, kui võõrsil Toronto Maple Leafsist parem oldi 4-2.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Ovetškin jõudis hooaja kolmanda ning karjääri 20. kübarani. Kübaratiki vormistanud tühja võrku tehtud tabamus kergitas ta ühtlasi liiga tänavuse hooaja parimaks väravakütiks. 25 mänguga on kirjas 18 tükki.

"Jah, see on ajalugu", kommenteeris Ovetškin pärast mängu. "Mike Bossyst möödumine on midagi erilist. Mu perekond on minu üle uhke, aga pikk maa on veel minna."

Pika maa jooksul tuleb kiirelt esimesena ette 20. kohal olev Mark Recchi, kellel kirjas vaid üks Ovetškini 567-st rohkem. Täiesti reaalne on jõuda hooaja lõpuks esimese 17 sekka. Hetkel seda kohta hoidev Bobby Hull on 610 peal.


"Ta tundus nagu uuesti 19-aastane," ütles Capitalsi peatreener Barry Trotz. "Loodetavasti lõi ta oma pea kuskil ära ja jääbki 19-aastaseks. Pean talle ütlema, et see on tema vanus. Ta oli fantastiline. Kui Alex uisutab, siis on ta suur ja jõuline vend ning tema pealevise on plahvatusohtlik."

Capitals mängis endale Ovetškini väravatega avakolmandikul välja 2-0 eduseisu ning pääses enne viimast perioodi isegi kolmega ette, kui Jakub Vrana hooaja seitsmendani jõudis.

Leafs vastas viimase kolmandiku esimese kuue minuti jooksul Jake Gardineri ja Nikita Zaitsevi väravatega, kuid pärast nelja järjestikust koduvõitu tuli vastu võtta teine kaotus.

Ovetškini kõrval tuli kohtumiselt kolme punktiga ära ka T.J. Oshie, kes kergitas end täpsete söötudega 22 punkti peale, mis annab meeskonnasiseselt 3. koha. Esimene on 26-ga Jevgeni Kuznetsov ning teine Ovetškin, kes 25 peal.

Braden Holtby võttis 27 tõrjega viimase 11 stardi peale 9. võidu. Curtis McElhinney piirdus teises väravas 17 tõrjega.


Kohtumisega lõppes möllumehe Nazem Kadri karjääri pikim punktiseeria. 27-aastane ründaja alustas 6. novembril kahe väravaga ning venitas seeria lõpuks üheksa mängu peale. Selle jooksul tuli kokku kümme silma.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 3 - 4 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Külalised jäid viimasel kolmandikul 3-1 edust ilma, ent suutsid siiski Brian Gibbonsi väravast võidutseda. Enne tänavust hooaega 66 kohtumisega viie väravat teinud mees jõudis 11 kolli peale ja ta on sellega selgelt meeskonna parim väravakütt. Red Wingsi poolelt sai David Booth kirja hooaja esimesed tabamused.

Florida Panthers 1 - 4 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawks võttis rutiinse esitusega viimase 12 omavahelise kohtumise peale kümnenda võidu. 1+2'ga lõpetanud Jonathan Toews tegi hooaja edukaima esituse. Corey Crawford lasi 18 stardi peale 12. korda endale kaks või vähem.

Montreal Canadiens 3 - 0 Buffalo Sabres (tipphetked)

Carey Price naasis vigastuspausilt karjääri 40. nullimänguga, sest loomulikult. Selleks oli vaja teha 36 tõrjet. Claude Julieni meeskond oskas värava teha nii ülekaalust, vähemusest kui tavamängust.


Ottawa Senators 1 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Matt Duchene jõudis uue meeskonna eest esimese väravani, kuid sellest jäi väheseks, et päästa Senators kuuendast järjestikusest kaotusest. Islanders võitis samal ajal oma viimase seitsme peale kuuenda.

Pittsburgh Penguins 5 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Tänavu järjestikustel õhtutel mängides raskuses olnud Penguins suutis lõpuks midagi korralikku kokku panna. Edule laoti alus avakolmandikuga, kus üks vähemusest tulnud tabamus ja kaks ülekaalu kolli tegid seisuks 3-0. Phil Kessel lõpetas 2+2'ga, Sidney Crosby'le jäi 2+1. Soojalt võeti vastu Pittsburghi naasnud Chris Kunitz.


Arizona Coyotes 2 - 4 Vegas Golden Knights (tipphetked)

Teisel perioodil kolm tükki teinud külalised lasid viimasel kolmandikul vahe minimaalseks, aga said siiski võiduga tulema. Jonathan Marchessault pani kolmandat matši järjest 1+2. Liiga uustulnuk on nautimas juba oma hooaja teist viiemängulist võiduseeriat. Liiga esikoht on nelja punkti kaugusel ning kaks mängu on varuks.

St. Louis Blues 6 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Kuna Lightning koperdas, siis kerkis uuesti liidriks taas Blues, kes liikus kindla võiduni kolmeväravalise avakolmandiku toel. Jaden Schwartz oli kahe väravaga õhtujuht.

Colorado Avalanche 2 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Glen Gulutzani meeskond pani edule aluse kahe teise kolmandiku lõpuminutil tehtud väravaga. 25-aastane tšehh David Rittich tegi Flamesi puuris oma karjääri esimese stardi. See lõppes 24 tõrjega. Kui jätta välja üks Stockholmis peetud "kodumäng" Senatorsi vastu, siis on see tänavu Avalanche'ile alles teiseks koduseks kaotuseks.

San Jose Sharks 4 - 0 Winnipeg Jets (tipphetked)

Eelmisel õhtul endale viis tükki lasknud Sharks jõudis hooaja kolmanda nullimänguni. Tegu teisega, mis tulnud Martin Jonesi poolt. Selleks läks vaja 38 tõrjet. Keskmiselt üle kolme mängus tegev Jets polnud alates märtsist baranka peale jäänud. Logan Couture tuli mängult ära kahe tabamusega.

Los Angeles Kings 2 - 1 (KV) Anaheim Ducks (tipphetked)

Anže Kopitari ja Trevor Lewise karistusvisked aitasid Jonathan Quickil murda karjääri pikima kuuemängulise kaotuste jada. Nendeni jõuti omakorda Dustin Browni eelviimase minuti väravast. Niigi pikalt mitmetest ründajatest ilma olnud Ducks mängis ilma Rickard Rakellita.

Kommentaarid