Kannapööre: megaleping meelitas Babcocki Torontosse

Eilsed sahinad rääkisid sellest, et selle suve hinnatuim vabaagent - nii mängijate kui treenerite turul - Mike Babcock jätkab Detroit Red Wingsi eesotsas ja siirdumine Toronto Maple Leafsi peatreeneriks on täielikult välistatud. Läks aga hoopis vastupidi. Babcock siirdub Leafsi ja seda lepinguga, mis teeb temast ülekaalukalt enimteeniva peatreener.

(foto: sportingnews.com)
Ametlikku teadet selle kohta pole veel tulnud, aga mitmed asjatundjad säutsuvad, et leping on 8-aastane, koguväärtusega 50 miljonit dollarit. Seejuures küündib esimeste aastate tasu kaheksa miljoni kanti. Vaid üksikud mängijad saavad uhkustada suurema aastapalgaga. Treenerite osas oli seni enimteenivaks Chicago Blackhawksi Joel Quenneville, kes paneb aastas tasku 2.75 miljonit dollarit.

Kui eile tundus Babcocki jäämine Detroiti väga tõenäolisena, siis täna hommikul hakkasid liikuma jutud, et Buffalo Sabres teeb tema meelitamiseks veel viimase käigu. Pakuti rohkem raha, kui Red Wings seda nõus oli tegema. Väidetavalt oli Mootorite linnas tõmmatud piir nelja miljoni juures.

Lõpuks läks Sabresi ja Leafsi vahel lahti oksjon, millest Kanada klubi võitjana väljus.

Kommentaarid