Oilers tegi eestlaste klubikaaslasega lepingu

Edmonton Oilers oli üks nendest meeskondadest, kes ei suutnud talendikat Matt O'Connorit ära võluda, aga oma väravavahtide rivi täiendamiseks oli klubil varnast võtta ka varuvariant. Selleks on Eetu Laurikainen, kes mängis tänavuse hooaja koos Eesti hokituusadega Espoo Bluesis.

(foto: mtv.fi)
22-aastane puurivaht lasi 37 põhihooaja mängus keskmiselt vaid 2.10 väravat, omades tõrjete efektiivsust 93.3%. Jyväskyläs sündinud noormees käis ennast vahepeal juba ookeani taga proovimas, kuid esitused WHL-is polnud piisavalt muljetavaldavad, et NHL-i draftis valituks saada.

Aga nagu Robert Rooba on öelnud, siis mõnes mõttes ongi parem draftimata jääda, sest vabaagendina saab omi otsuseid teha. Nii sõlmis Laurikainen Bluesiga aastase lepingu ja see on omakorda talle nüüd toonud NHL-i lepingu. Selle pikkuseks on kaks aastat.

Kuigi tõsi, tõenäoliselt Laurikainen koheselt NHL-i ei pääse. Oilersi seis väravasuul on küll nagu mõni halenaljakas komöödia, aga kogenumad puurivahid on seal siiski ees. Lisaks ka Laurikaineni eakaaslane Laurent Brossoit, kes sai tänavu NHL-is oma debüüdi kirja. Seal tuli San Jose Sharksi vastu tervelt 49 tõrjet.

Kommentaarid