Senators täiendas oma väravavahtide varamut

Mitte, et seda väga vaja oleks, aga Ottawa Senators on oma väravavahtide varamut täiendanud. Talendika Matt O'Connoriga, keda mitmed klubid endale soovisid, on tehtud kaheaastane leping. 23-aastane puurivaht jäi omal ajal draftimata, aga tegi tänavu Bostoni ülikooli eest eduka hooaja.

(foto: tsn.ca)
35-st kohtumisest tõi O'Connor omadele 25 võitu, lastes endale keskmiselt vaid 2.15 väravat ning omades tõrjete efektiivsust 92.7%. Tema ja Jack Eicheli toel jõudis Boston ülikoolide meistrivõistluste finaali, kus jäädi 3-4 alla Providence'ile. Seal keeras noor väravavaht paraja käki kokku, aga nagu näitas suur huviliste ring, siis ei rikkunud see kogu aasta jooksul kogutud head mainet.


Lisaks Senatorsile jäid lõpuks sõelale New York Rangers, Edmonton Oilers ja Vancouver Canucks.

Samas ei pea Craig Anderson ja Andrew Hammond muretsema selle üle, et vasthangitud kollanokk tuleb nende leiba ära võtma. O'Connor alustab oma profikarjääri AHL-is. "Mul pole mitte mingisugust õigust hakata mõne organisatsiooniga liitudes mänguaega nõudma, arvan et see on minu jaoks suurepärane võimalus arendada oma mängu ja olla valmis, kui mind on vaja," rääkis O'Connor pärast lepingu allkirjastamist. Tema aastapalgaks on 925 000 dollarit ehk veidi alla 825 000 euro.

Senatorsil on seoses temaga suured lootused. "Oleme enesekindlad, et meie personali juhendamisel on Mattil võimalus areneda silmapaistvaks NHL-i väravavahiks," ütles peamänedžer Bryan Murray.

Kommentaarid