Babcocki leping rõõmustab ka teisi treenereid

Mike Babcock on pärast Toronto Maple Leafsiga liitumist üks vägagi rikas mees. Talle makstakse kaheksa aasta peale 50 miljonit dollarit. See teeb keskmiseks aastapalgaks 6.25 miljonit. Peatreenerite töötasud on varasemalt mängijate omadele selgelt alla jäänud, aga Leafsi koosseisus on nüüd vaid kaks meest, kes peatreenerist rohkem teenivad. See rõõmustab ka teisi treenereid.

(foto: Toronto Sun)
Babcocki leping on murranguline. See annab ka teistele treeneritele põhjuse küsimaks rohkem, kui varasemalt tavaks on olnud. Enne Babcocki megalepingut oli NHL-i enimteenivaks treeneriks Chicago Blackhawksi Joel Quenneville, kes pani aastas tasku "vaid" 2.75 miljonit.

Tõe huvides tuleb muidugi märkida, et tegelikult tegi enne Babcocki töötasus suure hüppe Todd McLellan. Edmonton Oilersiga liitunud treener teenib uue lepingu kohaselt aastast viis miljonit dollarit. Usutavasti hakkabki viis ja sellest ülespoole olev number kajastuma liiga parimate treenerite palga lahtrites.

"Ma arvan, et see on hea," on Babcocki lepingu kohta öelnud Colorado Avalanche'i loots Patrick Roy. "Kui vaadata kõiki spordialasid ja kuidas seal treeneritele makstakse, siis hoki on veidi ajast maha jäänud. Ja seda mitte vaid peatreenerite töötasude osas, ka abitreenerite suhtes. Ma loodan, et see, mis juhtus Mike'iga aitab üks päev ka teisi pea- ja abitreenereid."

Roy palgaks arvatakse olevat kaks miljonit dollarit. Sama palju teenib Nashville Predatorsi tüür Peter Laviolette, kes samuti Babcocki lepingu üle on rõõmustanud.

"Elus on ikka nii, et leidub inimesi, kes nihutavad piire ning sillutavad teistele teed," rääkis Laviolette selle nädala alguses. "See ei tähenda, et järgmine vaba treener allkirjastab üheksa aasta peale 59 miljonit sisse toovad lepingu. See on lihtsalt edasitõukav. Ma ei arva, et see on nii ainult hokis, see kehtib ka üldise elu kohta."

Laviolette tõi välja ka hea põhjuse, miks Babcock mitmekordselt senise suurima töötasu purustas: "Paljudel juhtudel ei saa treenerid vabaagentideks. Nende lepingut kas pikendatakse või nad vallandatakse. Üliharva jookseb leping lõpuni. Mike'i jaoks on see suurepärane lepingu. Ma saatsin talle koheselt sõnumi õnnitledes teda ja tema perekonda."

Kommentaarid