Derek Stepan saatis Capitalsi pakkima

Derek Stepanil on nüüdsest uus karjääri tipphetk. Kui varem võis selleks pidada debüütmängus tehtud kübaratrikki, millega NHL-i ajaloos saanud hakkama vaid neli mängijat, siis nüüd on selleks lisaajavärava skoorimine, mis viis New York Rangersi teist aastat järjest idakonverentsi finaali.

(foto: Kathy Willens/AP Photo)
Stepan lõpetas Washington Capitlasi vastu peetud 7. mängu ära, kui lisaajast oli läinud 11:24. Meeskonna asekapten pani võrku Dan Girardi pealeviskest tagasipõrkunud litri. Kogu seeria jooksul fantastilist kaitsemängu näidanud Capitals oli sel hetkel Stepani täielikult valveta jätnud.

"Tegu oli võitlustliku seeriaga," tunnistas Stepan. "Mõlemad ründasid ja hoog muutus pidavalt. Enamuse lisaajast oli litter nende käe, aga me ei tohtinud lihtsalt alla anda. Henrik tegi mõned tähtsad tõrjed ja värava juures oli meie jaoks õnnelik põrge."

35 tõrjega lõpetanud Henrik Lundqvist võitis NHL-i rekordit tähistava kuuenda 7. mängu järjest. Samuti on kuue 7. mängu võitmine rekord omaette. Seda asub ta jagama Patrick Roy ja Martin Brodeuriga. Eriti head ja ka veidrad suhted on rootslasel 13. maiga.


Rangers tuli teist aastat järjest ühes seerias 1-3 kaotusseisust välja. Eelnevatel aastatel oldi oldud sellises seisus 17 korda ja need kõik kaotati. Ja tegelikult polnud kaotus kaugel ka sel korral.

Rangers jäi avakolmandikul kaotusseisu, kui Aleksandr Ovetškin pani Lundqvisti võrku oma selle seeria kolmanda tabamuse. Capitals jäi aga kahetsema seda, et avakolmandikul tulnud 15 pealeviskega saadi vaid üks tabamus.

Teise kolmandik kuulus kodumeeskonnale - pealevisked 15-7 - ja tänu Kevin Hayesi ülekaalu väravale saadi viik kätte.

Capitals andis oma ajaloos viiendat korda 3-1 seeria edu ära. See on NHL-i rekord. Barry Trotzil oma hoolealuste suhtes aga etteheiteid polnud: "Me õpime oma ajaloost ja me vaatame sellele täpselt silma. Läksime täna võidu järele ning saime selle peaaegu kätte. Kõik minu põhimehed olid oma ülesannete kõrgusel. Nad sirgusid suureks."

Trotz lisas, et jaht Stanley karikale ei lõpu eales. Capitals tuleb kindlasti tugevamana ja paremana järgmisel aastal tagasi. Rangers saab oma jahti veel tänavu jätkata. Ees ootab Tampa Bay Lightning - endise kapteni Martin St. Louis grandioosne koju naasmine + taaskohtumine endiste Rangersi mängijate Brian Boyle'i, Anton Stalmani ja Ryan Callahaniga.


Idakonverentsi finaal algab laupäeval, meie jaoks ülisoodsal ajal 20:00.

Kommentaarid