Hakstol oli Flyersi esimene valik

Philadelphia Flyers teatas eile, et Dave Hakstol on klubi läbi aegade 19. peatreeneriks määratud. Valik oli üllatav, kuna 46-aastasel kanadalasel puudub kogemus NHL-ist, aga nüüd on selgunud, et seda väga ei vaadatudki. Muud omadused tegid Hakstolist Flyersi esimese valiku.

(foto: AP)
"Ta oli meie sihtmärgiks algusest peale," tunnistas peamänedžer Ron Hextall uut lootsi tutvustades. "Nägin teda kui potentsiaalset NHL-i treenerit pikemat aega. Usun, et see oli ettemääratud."

Hextall tunnistas, et ignoreeris meelega erinevaid NHL-i kogemusega peatreenereid, sest soovis meeskonnale valida just selle kõige õigema.

Flyers loodab Hakstoliga uuesti playoffide ukse maha murda. Viimased kaks hooaega Flyersis veetnud Chris VandeVelde, kes mängis kolm aastat Hakstoli juhendamisel Põhja-Dakota ülikoolis, usub et see ka õnnestub: "Ta paneb meeskonna kindlasti õiges suunas liikuma. Mitmed tema satsid on olnud talendikad, aga osad ka keskpärased, mis ta ise suurepärasteks vormis."

VandeVelde kirjeldab Hakstoli kui karmi, aga õiglast treenerit. Samuti ei peaks tal kaua aega võtma, et profihokiga kohaneda. "Ta on minu arvates algusest peale juhendanud NHL-i stiilis," ütles 28-aastane ründaja, kes peab enne vana treeneri käe all mängimist Flyersiga uue lepingu tegema.

Varem on ülikoolide liigast NCAA-st otse NHL-i hüpanud vaid kolm peatreenerit.

Kommentaarid