Blackhawks esimesena konverentsi finaalis, Lightning jättis oma pääsme lunastamata

Kolmandat aastat järjest playoffides kohtunud Chicago Blackhawks ja Minnesota Wild pidid tänavu pakkuma varasemaga võrreldes palju pingelisema seeria, kuid välja kukkus hoopis teisiti. Blackhawks harjas Wildi kindlalt ära ning saab sellega tähistada esimesena konverentsi finaali jõudmist.

(foto: USATSI)
Väravaterohke neljanda mängu võitis Blackhawks 4-3. Kuigi viimasele kolmandikule mindi peale veel seisuga 2-1. Brent Seabrook pani avakolmandiku keskel vankri veerema ja Andrew Shaw kasvatas ülekaalust Blackhawksi edu kahe peale, enne kui mullune selle seeria täht Erik Haula seisu taas põnevaks tegi.

Wild ei juhtinud seeria käigus kordagi ja nii hoidis Blackhawks asja kindlalt kontrolli all ka viimases mängus. Patrick Kane ja Marian Hossa, kelle tabamus tuli vähemusest tühja väravasse, tegid viimase kolmandiku teises pooles vahe taas suuremaks, enne kui Wildi lõpuspurt seisu tasavägisemaks muutis. Jason Pominville pani kotti ülekaalu värava ning poolteist minutit enne lõppu pani skoorimisele punkti Nino Niederreiter.

"Nad tahavad olla edukad. Nad tahavad võita ja nad tahavad lõpuks olla meistrid," kommenteeris Joel Quenneville oma meeskonna esitust.

Blackhawks on viimase seitsme aasta jooksul viiendat korda konverentsi finaali jõudnud. Wild unistas oma ajaloo üldse teisest konverentsi finaalikohast, aga see mõte tuleb taas aastaks riiulile panna. "On tunne nagu see oleks ära raisatud aasta," tunnistas Pominville. "Meil oli hea võimalus ja mängisime playoffidesse saabudes head hokit ning näitasime seda ka avaringis. Aga sellest ei piisanud 2. ringis."

Wildil oli viimases mängus selgelt rohkem võimalusi - pealevisked 37-25 - aga neid ei suudetud piisavalt ära kasutada. 2. ringis nulliga saamine on kõigi jaoks suur pettumus. "See lihtsalt ei tundu õige, et me sellise satsiga niimoodi peame lõpetama," rääkis Devan Dubnyk, kelle imevorm seerias selgelt taandus. Vaid ühes kohtumises läks tema selja taha vähem kui kolm väravat.

"Oleme hetkel hea meeskond, aga peame leidma viisi, kuidas saada parimaks," ütles Wildi peatreener Mike Yeo.


Kane skooris viiendat mängu järjest, mis on playoffides tema karjääri parim seeria. Lisaks sai temast Blackhawksi ajaloos alles teine mees, kes ühe seeria ära harjamise käigus skoorinud kõigis kohtumistes. 2010. aastal tegi seda Dustin Byfuglien San Jose Sharksi vastu.

Blackhawks saab nüüd väikest puhkust nautida ning vaadata, kes neile konverentsi finaali paariliseks tuleb. Anaheim Ducks juhib mängudega 2-1 Calgary Flamesi vastu, kes võõrustab tuleval ööl seeria neljandat mängu.

Rohkelt väravaid tuli ka Tampas, kus Montreal Canadiens endale elamiseks veel vähemalt ühe päeva andis. Lightning alistati skooriga 6-2. Teise kolmandiku keskpaigaks liiguti 5-0 ette, enne kui Nikita Kutšerov Carey Price'i nullimängu rikkus.

Vähemusest teise värava teinud Max Pacioretty lõpetas 1+2'ga ja Canadiens sai isegi ühe ülekaalu värava. Jeff Petry nimele läinud tabamus on playoffides Michel Therrieni meeskonnale 31-st võimalusest alles teine.

"Nad said suure edumaa ja me pressisime liiga tugevalt, mistõttu läks asi veel hullemaks," kommenteeris mängu kulgu Jon Cooper. "Peame ennast uuesti koguma. Enne seeria algust ei arvanud mitte keegi, et see võidetakse kuivalt ja ega keegi ei arvanud ka seda, et me Montrealist kaks võitu saame."

Lightningu boss korjas pärast 25. minutil tulnud David Desharnais 3-0 väravat Ben Bishopi väravasuult ära. Sisse tulnud Andrei Vasilevski ei suutnud aga uppuvat laeva päästa, lastes esimese kolme pealeviskega kaks väravat.

Pealevisked olid lõpuks Canadiensi kasuks 40-24. Steven Stamkos jäi teist kohtumist järjest ilma ühegi väravale läinud ürituseta.

Hokijumal oli viimaks Canadiensit soovimas. "Mängisime samamoodi nagu 1. kohtumises ja eile," tunnistas Therrien. "Hoidsime kindlalt mänguplaanist kinni. Olen oma mängijate üle uhke. Nad said lõpuks tasu kõva töö eest, mis nad on teinud."


Seeria kolib nüüd tagasi Montreali. Järgmine mäng on kavas ööl vastu pühapäeva.

Kommentaarid