Blackhawks ja Lightning alustasid 2. ringi mänge nappide võitudega

Õhus oli vägagi reaalne variant, et teist õhtut järjest läheb nii, et üks kohtumine on ülipingeline, aga teine täielik üle sõit. Oma hilise ärkamisega suutis Minnesota Wild aga seda siiski vältida. Chicago Blackhawks võitis lõpuks 4-3. Teises mängus alistas Tampa Bay Lightning lisaajal Montreal Canadiensi 2-1.

(foto: Nam Y. Huh/AP)
Blackhawks tegi kohtumisele plahvatusliku alguse, kui 15 minutiga saadi 3-0 edu. Brandon Saad avas skoori, kui mängu algusest oli möödunud vaid 1:15, eduseisu suurendas Patrick Kane ning perfektsele kolmandikule pani punkti Marcus Krüger.

Joel Qunneville võis oma hoolealustega ülirahul olla, kuigi kaotas kindlasti paar juuksekarva selle tõttu, mis toimus teise kolmandiku alguses. Wild sai selle keskpaigaks kätte viigi.

Jason Zucker, keda Quenneville enne mängu kiitis, tegi tänavu Blackhawksi vastu juba oma neljanda värava, Zach Parise pani kotti ülekaalu kolli ning viik tuli Mikael Granlundi poolt.

"Mängust tuleb võtta hästi õnnestunud asjad, edasi liikuda ning õppida asjadest, mida on vaja parandada," tõdes Mikko Koivu. "See on hea, et me suutsime tagasi tulla, aga samal ajal ei taha keegi kolme väravaga taha jääda."

Enne teise kolmandiku lõppu oli Wild ka juba uuesti taga. Minut enne perioodi lõppu läks Teuvo Teraväineni pealevise kuidagimoodi Devan Dubnykist läbi. "See ei olnud kõige tugevam pealevise, aga vahest juhtub häid asju kui pealeviske sooritad," kommenteeris 20-aastane soomlane, kelle jaoks oli see karjääri esimene playoffide värav.

Dubnyk heastas oma vea, kui tegi viimasel kolmandikul 15 tõrjet, aga kaotusest see Wildi ei päästnud Kokku läks talle tõrjeid kirja 31. Corey Crawford lükkas kõrvale 30 vastaste üritust.


Parise, kes lisas värava kõrvale ka ühe söödupunkti, kerkis Wildi läbi aegade edukaimaks playoffide punktitoojaks. Tal on kirjas 9+15, mis jätab Marian Gaboriku teisele kohale.

Oma klubi rekordi püstitamisele jõudis lähedale ka Ben Bishop. Ta hoidis enda seljatagust puhtana 133 minutit ja kaheksa sekundit, enne kui Max Pacioretty veidi enam kui viis minutit enne normaalaja lõppu selle ära rikkus. Lightingu ajaloos on 147 minuti ja viie sekundiga playoffides pikema nulliseeria teinud vaid Nikolai Habubulin.

Pacioretty värav aitas Canadiensi lisaajale. Kolmanda perioodi alguses tõusis Tyler Johnson oma seitsmenda tabamusega tänavuste playoffide suurimaks väravakütiks.

Lisaajal kerkis kangelaseks Nikita Kutšerov. Oma karjääri esimese playoffide väravaga lõpetas ta mängu ära, kui teist lisaaega oli mängitud 2:06. Seejuures tundus ka esimese lisaaja alguses, et venelane on mängu ära lõpetanud, aga tabamus jäi lugemata, kuna kohtunike hinnangul lükkas ta koos littriga väravasse ka Carey Price'i.

Draama ei puudunud ka tabamuse juures, mis lõpuks osutus võiduväravaks. Lightning sai tänu tsooniveale ennast Canadiensi värava ümbrusesse püsti sättida. "On ülimalt frustreeriv kaotada mäng tsoonivea tõttu," tõdes Canadiensi boss Michel Therrien. "Sellised asjad ei tohiks juhtuda. Minu arvates tegid meie mängijad suurepärase esituse. Ma poleks rohkemat saanud tahta."

Telekordused näitasid, et tsooniviga oli tõesti ilmne, aga samas oli Canadiensil üle kümne sekundi aega, et litter oma kapsamaalt minema toimetada.

Price lasi kaks tükki 35 pealeviskega. Bishopi arvele jäi 43 tõrjet.


Mõlemas paaris on järgmine kohtumine kavas ööl vastu pühapäeva.

Kommentaarid