Sharks valis uueks lootsiks Peter DeBoeri

Vahest tuleb minna tagasi selleks, et edasi liikuda. Selle lausega võib kirjeldada San Jose Sharksi peatreeneri otsinguid. 2008. aastal oli klubi peatreeneri toolile kaks kõva kandidaati. Üks neist oli Todd McLellan, kellest tänavuse hooaja lõpus loobuti, ja teine Peter DeBoer, kes on nüüd Sharksi uus peatreener.

(foto: cbc.ca)
Pärast seda, kui Sharks talle seitse aastat tagasi võimalust ei andnud, siirdus DeBoer Florida Panthersi peatreeneriks. Kolme hooaja jooksul ei suutnud ta pantreid playoffidesse viia, mis tõi endaga vallandamisteate. Pärast Panthersist lahkumist võttis ta üle New Jersey Devilsi peatreeneri tooli ja seal istudes jõudis ta selleni, mida Sharks pole oma ajaloo jooksul veel kätte saanud - Stanley karikafinaalini.

DeBoeri CV on üsna kummaline. 2012. aastal Los Angeles Kingsile kaotatud karikafinaali kõrval on kõigi teiste hooaegade puhul tema meeskonna mängud piirdunud põhiturniiriga. Vaatamata sellele on aga Sharksil seoses temaga suured lootused.

"Tema intervjuu ja see, kuidas ta on end seitsme aasta jooksul täiendanud oli väga muljetavaldav," rääkis uut treeneri tutvustaval pressikonverentsil peamänedžer Doug Wilson. "Sa õpid heade ja halbade kogemuste kaudu. Ta on minu silmis väga terane tüüp, kes on võtnud kõik oma kogemused ja lisanud neile veel ühe kihi peale."

Wilson tunnistas, et intervjueeriti ligi tosinat treenerikandidaati ning DeBoeri oma pandi kõigi teiste jaoks verstapostiks. Ilmselgelt pole detsembris Devilsi poolt vallandatud peatreeneri veider karjäärikäik Wilsoni silmis tema aktsiaid alandanud.

Klubi omanik Hasso Plattner lubas kuu aega tagasi fännidele ilusamat tulevikku ja uus peatreener tuli ka koheselt välja palju lubava avaldusega. "Näen rohkelt sarnasusi," ütles DeBoer Sharksi praegust seisu kunagise Devilsi meeskonnaga võrreldes. "Näen siin sama gruppi mängijaid nagu New Jerseys. Näen veterane ja noori, keda on tabanud mõningad raskused. Nende tõeline iseloom pannakse nüüd proovile. Näen meeskonnas piisavalt head iseloomu, et ennustada suurt tagasituleku aastat."

Sharks jäi tänavu esimest korda pärast 2003. aastat playoffidest eemale. 89 punkti tähendasid, et läänekonverentsis edestati vaid kahte meeskonda. 2011. aastal kogus Devils enne DeBoeri saabumist vaid 81 silma.

Kommentaarid