Vähiga võitlev Senatorsi peamänedžer ei plaani ametist lahkuda

Ottawa Senatorsi tänavune hooaeg oli tõeline läbi raskuste tähtede poole teekond. Meeskond elas üle peatreeneri vahetuse, jäi keset hooaega ilma mõlemast oma väravavahist - mis küll osutus edasi viivaks faktoriks - ning lisaks langeti playoffide avaringis pärast 0-3 auku jäädmist kõva võitlusega. Personaalne võitlus on hetkel käsil ka klubi peamänedžeril Bryan Murrayl, kellel diagnoositi eelmisel suvel vähk.

(foto: cbc.ca)
Enne peamänedžeriks siirdumist ka Senatorsi peatreeneri toolil istunud Murray teatas lisaks keset hooaega, et hetkeseisuga on tema haigus ravimatu. Novembri keskel selgus, et tal on 4. astme käärsoolevähk, mis on edasi levinud ka maksa ning kopsudesse.

Vaatmata sellel jätkas Murray tööd - ja nagu tulemused näitasid seda ka üliedukalt - ning sama on plaanis ka uuel hooajal. "Olen rääkinud arstide, oma perekonna ja klubi omanikkonnaga ning kuni mul tervist jagub, siis jätkan tööd," ütles Murray sel nädalal antud intervjuus. "Arvan, et see on parem kui kodus diivanil istumine."

Alates 2007. aastast, mil Murray pärast Stanley karika finaalseeriasse jõudmist peamänedžeriks edutati, on Senators kaheksa hooaja jooksul playoffides käinud viis korda. Treenerina erinevate klubide eesotsas üle 600 võidu kogunud mees loodab seda taset hoida.

"Minu jaoks oleks kerge öelda, et ma arvatavasti ei peaks enam jätkama," ütles Murray. "Peaksin sellest mängust arvatavasti puhkama, aga te kõik näete meeskonna entusiasmi. Tahan sellest ka tulevikus osa saada. Teame, et peame paar muudatust tegema ning üritame need ellu viia, kuigi miski ei garanteeri edu."

Suvepuhkust ei saa 72-aastane Murray, kelle üks vendadest on endine NHL-i treener ja teine Buffalo Sabresi peamänedžer, endale veel lubada. Peatreeneri Dave Cameroniga tuleb uus leping ära teha ning allkiri tuleb paberile saada ka paljudelt tänavuse hooaja tähtedelt. Nende esirinnas on liiga parima uustulnuka auhinnale nomineeritud Mark Stone ja "The Hamburgler" Andrew Hammond isiklikult.

Kommentaarid