Jhonas Enroth: "Sabresi ainsaks eesmärgiks oli viimane koht."

Buffalo Sabres kogus tänavu vaid 23 võitu ja 54 punkti ning täitis sellega kindlalt oma hooaja eesmärgi - lõpetada NHL-i viimase meeskonnana. Sellele järgnenud peatreeneri vallandamine oli küll märk sellest, et aasta täielikku rahulolu ei pakkunud, aga ega sellega ei peta mitte kedagi ära.

(foto: Bill Whippert/Getty Images)
Enim andis Sabresi eesmärgist aimu see, kui hooaja käigus loobuti kahest väravavahist, kes ühel hetkel hakkasid meeskonnale liiga palju võite tooma. Üks nendest oli Jhonas Enroth, kes oli ligi 10 aastat Sabresi organisatsioonis veetnud.

"Neil oli vaid üks eesmärk ja see oli viimasena lõpetamine," rääkis hetkel Rootsi koondise koosseisus MM-il mängiv puurivaht kohalikult meediale.

Sabres loovutas Enrothi veebruaris kaasmaalase Anders Lindbäcki ja drafti 3. ringi valiku eest Dallas Starsile.

"Kui see toimus, siis ma ei olnud vahetustehinguga rahul, aga nüüd tagasi vaadates, olen õnnelik, et see teoks sai," lausus Enroth, kes oli Sabresi 2006. aasta drafti 2. ringi valik.

26-aastane puurivaht ei välista Dallases jätkamist, kuid ütles, et sooviks liituda klubiga, kus oleks võimalus rohkem mänguaega saada. Alates 1. juulist on ta vabaagent.

Samal ajal tõdes Enroth, et ei kõhkleks hetkekski uue lepingu tegemist, kui Sabres seda pakkuks, aga see tundub ülimalt ebatõenäolisena. "Ma ei arva, et nad mind tagasi tahavad," naljatles väravavaht, kelle senised karjääri keskmised näitajad 131 põhihooaja mängu peale on keskmiselt 2.88 sisse lastud väravat ja tõrjed 90.6%.

Kommentaarid