Lightning ja Rangers korraldasid väravatesaju

Idakonverentsi finaali eelvaates sai kirjutatud, et Henrik Lundqvist ei suuda New York Rangersit lõpuni välja üksi vedada ning tundub, et see on ka paika pidamas. Rootslase väravavõrk sahises teist mängu järjest kuus korda ning Tampa Bay Lightning läks 6-5 lisaaja võiduga ida finaali juhtima.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Lightning polnud varem klubi ajaloos playoffides kahes mängus järjest kuute kolli teinud. Otsustav tabamus tuli 3:33 pärast lisaaja algust. Nikita Kutšerovist sai Martin St. Louis kõrval teine mängumees, kes klubi ajaloos playoffides teinud kaks lisaaja väravat. "Iga pealevise on lisaajal hea pealevise. Olen rõõmus, et skoorisin," muljetas venelane võiduvärava kohta.

21 aasta ja 337 päeva vanuselt on ta viimase 29 aasta jooksul noorim mängumees, kes ühel hooajal playoffides kaks lisaaja väravat teinud. Esimene tuli Montreal Canadiensi vastu peetud seeria avamängus.

Kolmik Kutšerov, Tyler Johnson, Ondrej Palat on Lightningu 47-st playoffide väravast teinud tervelt 25. Kuuest tavamusest läks sel korral kuldse kolmiku arvele neli kolli. "Nad on mulle pikka aega muljet avaldanud ja nüüd nad avaldavad muljet kogu maailmale, seda on lõbus vaadata," rääkis Lightningu boss Jon Cooper.

Lightning võitis vaatamata kohutavale algusele. Cedric Paquette võttis juba esimesel minutil tõuklemisega rumala karistuse ja ülekaalust viis Derick Brassard Rangersi ette. Avakolmandiku keskel kasvatas eduseisu Jesper Fast.

Cooperi meeskond ärkas ellu avakolmandiku teises pooles. Steven Stamkos tegi enne pausi ühe tagasi ning pärast teist kolmandikku oli kodumeeskonna edu 4-3. Palat skooris ülekaalust, Johnson tõusis oma 12. playoffide tabamusega klubi rekordit jagama ning Alex Killorn pani pärast oivalist soolot litri Lundqvisti selja taha. Külaliste ainus teise perioodi koll tuli taas Fasti poolt. 23-aastane rootslane on pärast 1986. aastat ja Mike Ridleyt esimene Rangersi kollanokk, kellelt playoffides tulnud kahe väravaga mäng

Viimane kolmandik algas taas Lightningu rumala karistusega ning Rangers sai tänu kapteni Ryan McDonagh väravale viigi kätte, kuid põhiturniiri võitja jaoks kujunesid normaalaja viimased minutid väga närvilisteks. Veidi vähem kui kuus minutit enne selle lõppu tõi Palat kodumeeskonnale 5-4 eduseisu. Alain Vigneault meeskonnale päästis lisaaja endine Lightningu kangelane Dan Boyle, kellel lasti eelviimase minuti alguses Ben Bishopi värava ees vabalt tegutseda.

"See oli muserdav, aga samal ajal tundsime, et olime võitu väärt," ütles Johnson hilise viigivärava kohta. "Me töötasime kõvasti ja olime rahul sellega, kuidas mängisime."

Lundqvistist sai esimene Rangersi väravavaht pärast 1958. aastat, kes playoffides järjestikustes mängudes kuus väravat lasknud. 34 tõrjega lõpetanud puurivaht võttis lisaajal osavalt J.T. Browni läbimurde ära, aga lasi siis üsna pehme värava.

"Mingil põhjusel ei saanud ma seda kätte," tunnistas Lundqvist. "Tundus, et see tuleb otse minu suunas, aga siis reageerisin liiga aeglaselt. Ma ei tea, miks ma seda kätte ei saanud. See on karm laks. Nende litri liigutamine on minu jaoks tõsine väljakutse. See kuidas nad leiavad vaba ruumi ja võimalusi otse värava ees."

Rootslane on nüüd viimases kahes mängus lasknud rohkem väravaid, kui seitsmes eelnevas mängus kokku. Rangers on oma mänguplaani juures ära nihkunud. "Me ei saa nende "jookse-viska"-stiiliga kaasa minna. Me pole terve aasta vältel nii mänginud," tunnistas Derek Stepan.


Teoorias on täitsa võimalik, et tänavune esimene Stanley karikafinalist on juba uue nädala alguseks selge. Seeria neljas mäng on kavas ööl vastu laupäeva ning viies ööl vastu esmaspäeva.

Kommentaarid