Rangers tegi Capitalsi vastu vigade paranduse

Playoffide 2. ringi avamängu kodus üllatuslikult kaotanud New York Rangers ei lasknud välgul ühte kohta teist korda lüüa. Aleksandr Ovetškin tegi taas Henrik Lundqvisti meele mõruks, kuid Rangers võitis teise mängu 3-2 ning viigistas seeria.

(foto: Frank Franklin II/AP Photo)
Ovetškin skooris mängu viimase värava, kui normaalajast oli minna veel veidi alla kümne minuti. Capitals oli aga oma mängu kehva avakolmandikuga ära rikkunud. Rangers oli seal pealevisetega 15-4 üle ning sai 2-0 edu. Chris Kreider avas juba esimesel minutil skoori ning sellele lisas ülekaalu värava - esimese, mille Capitals tänavu playoffides lasknud - Dan Boyle.

"Saime kiirelt neljapäevasest kohtumisest üle ja keskendusime hea hoki mängu näitamisele," ütles peatreener Alain Vigneault. "Ilmselgelt tegime hea alguse."

Rangers polnud varem oma ajaloos kaotanud mitte ühtegi kodus peetud playoffide kohtumist, kus 20 minutiga oli kaheväravaline edu välja võideldud ja see rekord elab edasi. Kuigi sai ka närveldada.

Capitals, kes ilmselgelt vaheajal Barry Trotzi poolt korralikult üles sütitati, sai teisel kolmandikul Lundqvisti väravale 16 pealeviset ning üks neist läks ka rootslase selja taha. Jevgeni Kuznetsov sai oma playoffide neljanda.

"Kehv algus pani meie mängule pitseri," tõdes Kuznetsovi sööduga abistanud Jason Chimera. "Alati, kui endale sellises hallis 0-2 augu kaevad, siis on pärastlõunases mängus raske tagasi tulla. Nendeks peab kohe alguses valmis olema."

Viimase perioodi seitsmenda minuti alguses rikkus Capitalsi ärkamise Derick Brassard, kes jõudis omakorda enda playoffide neljanda väravani. Samuti oli Ovetškini tabamus venelase neljas tänavustes playoffides. Olles avakolmandikul ühe lihtsa võimaluse luhta lasknud, pani Ovi võrku järjekordse maasika.

"Taaskord uskumatu individuaalne meisterlikkus," ütles tabamuse kohta esimese mängu lõpusekunditel võiduvärava teinud Joel Ward.

Rangersi mehed kiitsid rohkelt Lundqvisti, kes lõpetas 30 tõrjega. Braden Holtby lükkas kõrvale 32 pealeviset.


Järjekordne napp võit tähendab, et Rangers on playoffides pidanud nüüd üheksa järjestikust mängu, kus vahe on jäänud üheväravaliseks. Seeria algas mulluse finaali 4. mängust.

Tegu oli Rangersi ja Capitalsi läbi aegade 50. playoffide mänguga. Vastasseisu juhib Capitals 26 võiduga. 51. mäng on kavas ööl vastu teisipäeva.

Kommentaarid