Blackhawks näitas lääne finaali 7. mängus meistriklassi

Anaheim Ducks on ajalugu teinud. Seda aga paraku negatiivses mõttes. Chicago Blackhawksi vastu saadi NHL-i ajaloos esimeseks meeskonnaks, kes kolmel hooajal järjest koduse 7. mänguga playoffidest on välja kukkunud. Blackhawks näitas 5-3 võiduga meistriklassi ning läheb viimase kuue hooaja jooksul oma kolmandasse finaali.

(foto: Jae C. Hong/AP Photo)
Joel Quenneville'i meeskond asus nagu muuseas mängu 4-0 juhtima. Avakolmandikul sai Jonathan Toewsist läbi aegade esimene mees, kes võõrsil peetud 5. ja 7. mängus vähemalt kaks väravat skoorinud. Ühtlasi oli ta pärast 1963. aastat ja Bobby Hulli esimene Blackhawksi mängija, kes kodust eemal oma meeskonna eest neli järjestikust väravat tegi.

"Ta on lihtsalt hämmastav hokimängija," ütles treener Quenneville oma kapteni kohta."Ta hiilgab tähtsatel hetketel ja näitab, et on hea liider."

Hooajal 2008/09 Blackhawksi kapteniks saanud ründaja on tõesti tõeline suurte mängude spetsialist.


Kohe teise kolmandiku alguses tegi Brandon Saad 3-0 ja põhimõttelisel maeti pardid juba maha mängu keskpaigas, kui Marian Hossa skooris. Blackhawks oli enne seda kohtumist võitnud kõik 15 playoffide mängu, kus Slovakkia vanameister väravani oli jõudnud.

"Me alati usume endasse," tunnistas Patrick Sharp. "Põhiturniiri ajal kuulsime enda meeskonna kohta nii mõndagi. Tundub, et võtsime ennast õigel hetkel uuesti kokku ja oleme selle grupiga finaalis tagasi. Me teame, mis meil riietusruumis on, me usume üksteisesse, usume kogu organisatsiooni ja tegelikult pole üldse tähtis, mida teised ütlevad."

Blackhawks on viimase 24 aasta jooksul kolmas meeskond, kes kuueaastase perioodi jooksul kolm korda finaali jõudnud. Moodsal ajal dünastia-staatusele vast lähemale pole võimalik saada. Ducks unistab sarnasest edust, kuid miski on siiski veel puudu.

"Me astusime sel aastal taas ühe sammu edasi, jõudsime ringi võrra kaugemale, aga peame olema võimelised 7. mänguga seeriat lõpetama," tunnistas kapten Ryan Getzlaf. "Nad mängisid meist täna paremini. Ma ei ütle, et nad on meist parem meeskond, aga me ei teinud piisavalt, et võita."

Getzlaf ja kaitsja Francois Beauchemin tegid Ducksi särgis oma 97. playoffide mängu, millega ületati Teemu Selänne klubi rekord.

Meeskonna peatreenerist Bruce Boudreaust sai NHL-i ajaloos enim 7. mänge kaotanud treener. Neid kohtumisi on tal nüüd kuus.

Corey Perry jõudis viimasel kolmandikul oma tänavuste playoffide kümnenda väravaga klubi rekordi kordamiseni ja skooris ka Matt Beleskey, aga nende tabamuste vahele mahutas ennast Brent Seabrook ning Blackhawksi võidus hetkekski kahtlust ei tekkinud.

Patrick Kane jõudis Seabrooki värava puhul oma mängu kolmanda söödupunktini. 2013. aasta playoffide MVP-l on nüüd vähemalt kaks punkti kirjas viies järjestikuses ellujäämisheitluses. Ühtlasi sai temast ka läbi aegade alles 20. mängija, kes 100 playoffide kohtumise juures keskmiselt vähemalt ühe punkti mängus kogunud.


Tänavune karikafinaal algab ööl vastu neljapäeva.

Kommentaarid