Oilers määras uueks peatreeneriks Todd McLellani

Lisaks Philadelphia Flyersile oli ka Edmonton Oilers üks nendest peatreenerita meeskondadest, kes Mike Babcocki rallist osa ei võtnud. Kogu oma energia kulutati San Jose Sharksist lahkunud Todd McLellani meelitamisele ning see ka õnnestus. Äsja Kanada koondise maailmameistriks tüürinud McLellanist sai klubi ajaloo 14. peatreener.

(foto: Jason Franson/The Canadian Press)
Olles seitse aastat California päikese all töötanud on üle piiri Kanadasse põrutamine üsna ootamatu samm, aga võib öelda, et McLellan läheb tagasi oma juurte juurde. "Ma olen Lääne-Kanada poiss ja mu abikaasa on samuti Lääne-Kanadast pärit," avaldas 47-aastane peatreener teda tutvustaval pressikonverentsil. "Mulle meeldib läänekonverents ja mu sisetunne ütles, et see on õige samm."

Kindlast tugevdas sisetunnet see, et Oilers võitis tänavuse drafti loterii. Loomulikult pidi ka McLellan koheselt vastama Connor McDavidit puudutavatele küsimustele. "Ta on eriline mängija, kellel on erilised oskused. Meie töö on kindlustada see, et saame temast maksimumi," ütles McLellan, kes sai MM-il paari uue hoolealusega juba tutvuda, kui Jordan Eberle ja Taylor Hall Kanada eest mängisid.

Karjääri jooksul 63.7% põhiturniiri mängudest võitnud treeneri esimeseks ülesandeks on panna kokku oma abiliste bande. Kindel on see, et temaga tuleb San Josest kaasa Jay Woodcroft, kes oli truu abilise rollis ka MM-turniiril.

Lahtine on McLellani eelkäija Todd Nelsoni saatus. Hooaja keskel ajutiseks peatreeneriks määratud Nelson sai oma tööga kenasti hakkama, aga treenerite pink jääb äkki kahe Toddi jaoks liiga väikeseks. Või on siis just hoopis kaks Toddi parem kui üks.

Kommentaarid