Johnsoni kübar aitas Lightningul idakonverentsi finaali viigistada

Ilmeline hoog, millega Tyler Johnson on tänavustele playoffidele peale tulnud, ei näe kuidagi raugevat. Väravaküttide edetabeli juht kasvatas kübaratrikiga seal veelgi oma edu. Tampa Bay Lightning alistas New York Rangersi idakonverentsi teises mängus 6-2 ja viigistas seeria 1-1'le.

(foto: Getty Images)
24-aastane jänki sai kirja ülimalt harva esineva kübaratriki. Ta skooris nii vähemusest, ülekaalust kui tasakaalust. Ta viis Lightningu kuuendal minutil ette, kui klubi endised mängijad Dan Boyle ja Martin St. Louis sinise joone peal käki kokku keerasid. See lasi kahemehelises vähemuses mänginud Lightningul rünnakule minna ja Johnson ei eksinud.

"Mida tähtsam mäng, seda paremini ta mängib," kiitis oma hoolealust Jon Cooper. "Seda on ebareaalne vaadata. Ta hakkas meeskonda seljas tassima ja me lihtsalt järgnesime talle."

Johnson vormistas kübaratriki veidi enne kohtumise keskpunkti. Kahe tabamuse vahele mahtus Chris Kreideri koll. Tegu läbi aegade esimese Lightningu mängija poolt tulnud playoffide kübaraga. Samuti on Johnson nüüd esimene klubi mängija, kes ühtede playoffide ajal teinud neli vähemalt kahe väravaga mängu. Mitte keegi varem polnud playoffides Lightningu särgis skoorinud ühel kolmandikul nii vähemusest kui ülekaalust.

"Olen igal hommikul tänulik selle üle, et siin olen ja oma unistust täide viin," rääkis omal ajal draftimata jäänud ründaja, kellel on nüüd playoffides 11 kolli. "See innustabki mind andma oma parimat ja mängima oma perekonna nimel. Nad ohverdasid minu nimel väga palju, et ma saaksin oma unistused täide viia."

Suures võidus oli aga loomulikult ka teisi kangelasi. Ben Bishop tegi külaliste 3-2 eduseisus viimase kolmandiku alguses järjest kaks suurepärast tõrjet, vahetult enne seda, kui Alex Killorn edu kasvatas. "Mine sa tea, milliseks mäng oleks kujunenud, kui nad oleksid seal skoorinud. Vahest tuleb õigel hetkel teha oluline tõrje ja arvan, et see oli üks nendest," tunnistas 35 tõrjega lõpetanud väravavaht.

Killorn lisas hiljem veel ühe ning oma nimele sai ühe tabamuse ka Steven Stamkos. Karistusterohkes mängus kasutas Lightning ära pooled oma kuuest ülekaalu võimalusest. Rangers pani viiest kaks.

"See on piinlik," ütles Ryan McDonagh Rangersi viimaste aastate suurima playoffides saadud kaotuse kohta. "Tahaksin hetkel palju öelda, aga rääkimisest on vähe kasu. Meie kutid peavad kiiresti mõistma, et rumalad, isekad karistused maksid meile kätte."

Henrik Lundqvistile tehti tänavu alles viiendat korda vähemalt viis väravat. Lightningu arvel on nendest mängudest kolm viimast. Rootslane läks õhtule tõrjeprotsendiga 76.9%. "Tänases mängus oli mitmeid häid momente, mängisime hea tempoga, aga otsustavaks sai sinisel joonel õigete otsuste tegemine. Kui me litrist ilma jäime, siis tulid nad kiirelt vastu ja neil pole palju vaja. Neil on paar kutti, kes suudavad litri võrku panna," rääkis Lundqvist, kes oli viimati playoffides kuus väravat lasknud 2006. aastal oma debüüdil.


Seeria liigub nüüd Tampasse, kus ööl vastu neljapäeva peetakse kolmas kohtumine.

Kommentaarid