Ducks asus uuesti lääne finaali juhtima

Kahest kodumängust ühe ära andnud Anaheim Ducks heastas selle kiirelt. 1-1 viigiga Chicagosse läinud läänekonverentsi finaal jätkub seal Ducksi 2-1 eduga. Sama oli ka seeria kolmanda mängu lõpptulemus. Bruce Boudreau hoolealused suutsid kenasti hoida edukat seeriat, mis tulnud kohtumise avavärava skoorimisega.

(foto: Michael Goulding/OC Register)
Patrick Marooni ülekaalu värav viis selleni, et Ducks võitis tänavustes playoffides kuuenda mängu, kus ise on avavärav tehtud. Kaotuste lahtris on baranka. Külalised kasutasid oma ainsa ülekaalu ära, samas kui Blackhawks pani viiest null. Kogu selle ajaga läksid Ducksi väravale vaid üksikud pealevisked.

"Me ei olnud rahul sellega, mis eelmises mängus juhtus," rääkis 27 tõrjet teinud väravavaht Frederik Andersen. "Tänane oli väga oluline pärast seda, kui eelmises mängus vähemuses olles kaks väravat lasime. Tahtime täna paremad olla."

Ducks surmas vahetult pärast enda esimest väravat ära ka ühe neljaminutilise karistuse, kui Jakob Silfverberg kõrge kepi eest istuma läks. Samas sai Blackhawks poolteist minutit pärast karistuse lõppu viigi siiski kätte. Ducksi kaitsjad keerasid paraja käki kokku, jättes litri värava ees Patrick Kane'i kätte ja ega 2013. aasta playoffide MVP seda seal tagasi andma ei hakka.

Kane asus oma karjääri 45. playoffide väravaga Steve Larmeri kõrval jagama Blackhawksi läbi aegade edetabeli 6. kohta. 62-ga on selle tipus Bobby Hull.

Teise kolmandiku lõpus jõudis Simon Despres samas enda karjääri esimese playoffide väravani. Vahetustehingute tähtajal Pittsburgh Penguinsist toodud mängumees on Ducksi ajaloos kolmas kaitsja, kelle karjääri esimene playoffide värav on osutunud võidu toonud tabamuseks.

"Ma pole suurem asi skoorija," tunnistas 23-aastane kanadalane. "Soovisin lihtsalt pealeviske võimalikult kiirelt teele panna ning üritasin selle väravale saada."

Mõlema Ducksi värava puhul sai Ryan Getzlaf endale söödupunkti. Meeskonna kaptenil on neid playoffides nüüd 14. Tervelt viis rohkem kui järgnevatel. "Oleme viimaste aastate jooksul playoffides erinevatest olukordadest palju õppinud - võidud, kaotused ja kõik see. Me kasvame grupina," rääkis Getzlaf pärast mängu selle kohta, kuidas valusast teise kohtumise kaotusest üle saadi.

Vaatamata mitmetele ülekaalu olukordadele sai Blackhawks vastasest vaid ühe pealeviske rohkem. Meeskonna mänguplaanist ei tulnud midagi välja. "Me polnud palju ründetsoonis, ega suutnud neid väsitada. Me väsisime hoopis ise ära, kuna pidime koguaeg kaitsetsoonist kiirelt rünnakule minema. Seetõttu ei saanud me piisavalt head hoogu sisse, et neid survestada. Nad võtsid karistusi, aga me ei pannud neid selle eest maksma," rääkis Blackhawksi boss Joel Quenneville.


Numbrid on nüüd seerias Ducksi poolele kaldunud. Läbi aegade on 1-1 viigi pealt 3. mängu võitjad järgmisesse ringi edenenud 67% juhtudest. Kui see võit on suudetud võõrsilt võtta, siis on edasipääs õnnestunud 71.5% juhtudest.

Kommentaarid