Ka läänes läheb finalisti välja selgitamiseks vaja 7. mängu

NHL-i ajaloos selguvad tänavu alles kolmandat korda mõlemad Stanley karikafinalistid viimase mänguga. Chicago Blackhawks sai kuuendas kohtumises Anaheim Ducksist jagu 5-2. Varem olid konverentsi finaalid/karika poolfinaalid nii pingelised 1964. ja 2000. aastal.

(foto: Jonathan Daniel/Getty Images)
Blackhawks lunastas 7. mängu pileti tugeva teise kolmandikuga, mis Ducksi peatreenerit Bruce Boudreaud pahandas: "Mängisime täna korralikult kahel perioodil. Peame seda suutma kolme jooksul."

Pärast väravateta avakolmandikku läks Blackhawks teisel perioodil vähem kui neljaminutilise ajavahemiku jooksul tulnud kolme väravaga kindlasse eduseisu. Järjepanu skoorisid Brandon Saad, Marian Hossa ja Patrick Kane.

"Lasime neil teist kolmandikku dikteerida ja oli raske tagasi tulla, kui nad tegid kiirelt kolm väravat," tunnistas Ryan Kesler.

Tänu Patrick Marooni ja Clayton Stoneri väravatele said külalised lähedale, aga vastaseid kätte siiski ei saadud. Seda hoolimata sellest, et viimasel kolmandikul oli pealevisete arvestuses ülekaal 13-4. Blackhawks lahendas oma olukorrad 50%-lise efektiivsusega ära. Andrew Shaw suutis kolm ja pool minutit enne lõppu Frederik Anderseni neljandat korda üle mängida ning viimasel minutil lisas ta tühja väravasse veel oma teise.

Duncan Keithist sai esimene Blackhawksi kaitsja, kes ellujäämisheitluses kolm söödupunkti korjanud. 31-aastane kanadalane oli jääl põhimõtteliselt pool kohtumist (28:35). "Ta on oma ainevahetuse ja konditsiooni poolest tõeline friik," kiitis oma kaitsjat Joel Quenneville. "Tundub nagu mida enam ta mängib, seda efektiivsem ta on."

Kaks korda liiga parimaks kaitsjaks valitud Keith on playoffides keskmiselt jääl olnud 31 minutit ja 50 sekundit. See on konkurentsi jäänud mängijate hulgas ülekaalukalt parim näitaja. "Minu jaoks on alati auasjaks olnud kõvasti treenimine," ütles Keith oma edu saladuseks. "Kui ma olin noorem, siis ma polnud kõige suurem kutt. See aitab vahekordi tasakaalustada."


Ducks on kaks aastat järjest playoffidest välja pudenenud pärast seda, kui seerias saadud 3-2 edu ei suudetud realiseerida. Mõlemal puhul on seitsmes mäng olnud kodus. Nii on see ka tänavu.

Kommentaarid