Blue Jackets täitis mitu aastat vaba olnud kapteni koha

Kapteni amet on pealtnäha pelgalt formaalsus, kuid ilma C-tähte kandva vennikeseta mängimine on siiski väga haruldane. Columbus Blue Jackets tegi seda lausa mitu aastat. Alates tunamullusest hooajast, kui Rick Nash New York Rangersisse saadeti. Alles nüüd jõuti uue kapteni nimetamiseni.

(foto: foxsports.com)
C-täht läheb Nick Foligno särgi peale. 27-aastane ründaja tegi tänavu ülekaalukalt oma karjääri parima aasta, kui kogus 79 põhihooaja mänguga 73 silma (31+42). Ta oli nii punktide kui väravate osas meeskonna liider. Samuti näitas ta häid liidriomadusi väljakult eemal.

"Viimase kolme aasta jooksul on Nick Foligno olnud väljapaistev nii jääl, riietusruumis kui ka meie kogukonnas. Ta on oma töötahte kaudu teeninud meeskonnakaaslaste, treenerite ja fännide austuse nii jääl kui sealt eemal tegutsedes, näidates oma kirge mängu suhtes ja kaastundlikust teiste suhtes," teatas Jacketsi peamänedžer Jarmo Kekäläinen klubi kodulehe vahendusel. "Meil on suur au tutvustada teda kui meie hokiklubi uut kaptenit."

Foligno saabus Columbusesse 2012. aasta suvel, kui Ottawa Senators temast loobus. 2006. aasta drafti avaringi valik alustas tagasihoidlikult 45-st mängust 19 punktiga, aga viimastel aastatel on ta läinud aina paremaks.

Kapteni amet on Folignole juba tuttav tänavustest Tähtede mängust. Kui seal midagi selgusetuks jäi, siis saab ta nõu küsida oma isalt Mike'ilt, kes on endine Buffalo Sabresi kapten.

Kommentaarid