Lightning liikus ülikindla esitusega idakonverentsi finaali

Tampa Bay Lightning pidi läinud ööl playoffide 2. ringi kohtumises Montreal Canadiensi vastu saama hakkama Ryan Callahanita ning sellega tuldi ka suurepäraselt toime. Kodupubliku toel tehti ülikindel esitus ning 4-1 võiduga pandi seeriale punkt. Ees ootab idakonverentsi finaal.

(foto: cbc.ca)
Lightning oli kohe avakolmandikul särtsu täis. Seal tuli 13 meeskonna 28-st pealeviskest. Ei nühitud ka niisama tühja, sest Nikita Kutšerov tegi lõpuminutitel suurepärase suunamisega 1-0.

Canadiens tahtis enne mängu hirmsasti survet Lightningu peale panna, mis sest et nemad ei saanud endale mitte ühtegi kaotust lubada. Külalised olidki aga kogu kohtumise jooksul justkui kammitsates. Ben Bishop seisis lõpuks silmitsi vaid 19 pealeviskega.

"Mäletas, kuidas pärast 5. mängu räägiti, et surve on meie peal, et oleme kaks mängu kaotanud ja kõik muud jutud, aga mul oli sisemine rahu meeskonna suhtes," rääkis Jon Cooper. "Teadsin 5. mängu jälgides ja nähes, kuidas me viimasel kolmandikul mängisime, et meie mäng on muutumas. Vaatasin pärast kohtumist mängijatele silma ning mind tabas rahu. Sain aru, et nad saavad hakkama."

Lightning praktiliselt vormistas seeria teisel kolmandikul ära. Seal tuli Steven Stamkose ja Ondrej Palati tabamustest 3-0 eduseis.

"Lightningule tuleb au anda, nad mängisid täna oma seeria parima mängu," tunnistas Michel Therrien. "Tundsin treenerina, et olime emotsionaalselt ja füüsiliselt väsinud. Olen pettunud, aga selliseid asju juhtub."

Canadiens sai auvärava viis minutit enne lõppu, kui Max Pacioretty pani oma playoffide viienda. Paar minutit hiljem jõudis aga tühja võrku tehtud väravaga Kutšerov oma playoffide kuuendani. Kõik need tulid just seerias Canadiensi vastu. Kolmik Kutšerov - Palat - Tyler Johnson on nüüd playoffides skoorinud pooled Lightningu 34-st väravast.

Bishopist sai pärast hooaega 1960/61 esimene väravavaht, kes aasta jooksul Canadiensist üheksal korral jagu saanud. Toona tegi selle ära Kuulsuste Halli kuuluv, kolmekordne karikavõitja Glenn Hall.

Lightning läheb oma ajaloo kolmandasse konverentsi finaali. Viimane kaotati 2011. aastal hiljem Stanley karika endale saanud Boston Bruinsile 3-4. "Olen alati rääkinud, kuidas 2011. aasta oli minu jaoks mängijana kõige lõbusam," ütles Stamkos. "Oleme selle suunas nüüd teel ja illmselgelt sooviksin ma paremat tulemust. Meeskond on kogu aasta kindlat mängu näidanud. Meil on väravas selline mees nagu Ben, seega peame uskuma, et kõik on võimalik."

Stamkos on koos Victor Hedmaniga ainsad, kes 2011. aastast veel meeskonda on jäänud.


2004. aastal oma seni ainsa Stanley karika võitnud Lightning saab oma konverentsi finaali vastase teada tuleval ööl, kui New York Rangers võõrustab Washington Capitalsi.

Kommentaarid