Jetsile üle pika aja võit kirja

Winnipeg Jets suutis läinud ööl oma mitu nädalat kestnud õuduse lõpetada. Paul Maurice'i meeskond sai alates 4. novembrist oma esimese võidu, kui kodujääl oldi Vancouver Canucksist üle 4-1. Meeskonna vedas võidule ründekolmik, kes alles enne kohtumist kokku pandi.

(foto: bostonherald.com)
Mark Scheifele ja Drew Stafford näitasid omavahel hooaja alguses head üksteise mõistmist, kuid mingi aeg lõi Maurice nad siiski lahku. Nüüd olid aga härrased koos tagasi, kõrval veel ka Mathieu Perreault ja võib arvata, et lähitulevikus lahkumineku pärast muretsema ei pea.

Kolmik kombineeris kohtumisega üheksa punkti. Scheifele ja Stafford olid mõlemad söödupunkti kõrval kahel korral täpsed ning Perreault oli kolme tabamuse juures abilise rollis. Seejuures märkis Scheifele, et kolmikul jäi ilmselgelt veel ka arenguruumi.

Pärast Scheifele ülekaalu väravat, mis mänguskoori avas, tegi Canucksi ainsa Daniel Sedin. Seegi sündis ülekaalust. Staffordi esimene viis Jetsi teise kolmandiku lõpuminutitel 2-1 ette ning viimasel perioodil külalistest suurt asja enam ei olnud. Seal läks Ondrej Paveleci väravale vaid 6 üritust.

Jets sai viimasel kolmandikul kirja 17 üritust, kuigi väravad tilkusid juurde alles lõpuminutitel. Scheifele teine andis meeskonnale hingamisruumi ning Stafford vormistas seisu tühja väravasse. Mõlemal mehel on tänavu kirjas seitse kolli. Seejuures on Staffordil tänavu kirjas kolm võiduväravat. Eelmise kolme hooaja ja 192 mänguga sai ta neid vaid kaks.


Kui tundub, et Jetsil hakkab kõik taas ülesmäge minema, siis Canucks vireleb endiselt kehva seeria peal. Viimasest kaheksast on võidetud vaid üks ning ega edaspidi kergemaks ei lähe. Nädalavahetusel ootavad Chicago Blackhawks ja New Jersey Devils.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 1 - 2 (LA) Washington Capitals (tipphetked)

Petr Mrazek masendas taas pikalt Capitalsi, aga eelmise nädala kaotuse eest saadi siiski kättemaks. Lisaaja alguses skooris otsustava värava Jevgeni Kuznetsov. Barry Trotz lõi kaks kärbest ühe hoobiga. Temast sai läbi aegade enim kohtumisi juhendanud treenerite edetabeli 10. ja võitude edetabeli 12. mees. 1295 matšiga on tulnud 614 võitu.

Edmonton Oilers 3 - 4 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Karikakaitsja käes sulas 2-0 edu ära, kuid oma nahk suudeti siiski päästa. Selle eest tuleb tänada Marian Hossat, kes lisaajal oma hooaja kolmanda skooris. 1+2'ga oli kohtumise resultatiivseim Artemi Panarin ja loomulikult sai ka Patrick Kane silmad pähe.

Kommentaarid