Penguinsile järjekordne võit, Oilers näpistas Ducksi

Nähtavasti võib märkida, et nädalavahetusel Calgarys saadud kaotus oli Pittsburgh Penguinsi jaoks vaid tööõnnetus. Meeskond hüppas võidurajale tagasi, kui läinud ööl alistati Montreal Canadiens pärast karistusviskeid 4-3. Õhtu teises kohtumises sai Anaheim Ducks taas üllatuskaotuse.

(foto: Twitter @NHL)
Järjekordne võit tähendab, et Penguins on viimasest 12-st matšist kaotanud vaid kaks. Canadiensi vastu tuli kõvasti vaeva näha, et võidupunktid kätte saada. Olgugi, et mängu algus oli perfektsemast perfektsem. Alles mõned päevad tagasi haiglas olnud Pascal Dupuis naases väljakule väravaga. Kogenud ründajale korraldas supersööduga hooaja teise tabamuse Sidney Crosby, kes karjääri jooksul Canadiensi vastu kodus punktideta jäänud vaid ühes mängus.

Algne edu ei kestnud kaua, kui külalised Andrei Markovi ülekaalu väravaga seisu viienda minuti alguses viigistasid, aga tänu Olli Määttä tabamusele pääseti siiski esimesele pausile eduseisuga. Seda isegi pärast väikest segadust postide vahel, kui Marc-Andre Fleury pidi hetkeks mängust lahkuma. Oma mees lõi 30-aastase puurivahi silmaaluse lõhki.


Varumees Jeff Zatkoff lükkas kahe minutiga kõrvale 3 vastaste üritust enne, kui Fleury naases.

Pausilt välja tulles ei õnnestunud Penguinsil aga enam üldse eriti midagi. Kogu perioodiga tuli vaid üks Mike Condoni väravale läinud pealevise ning endale lasti kaks väravat. Brendan Gallagher viigistas seisu ning Bryan Flynn tõi külalistele 3-2 edu. Pärast seda tabamust võttis Crosby enda jaoks üliharuldase ebasportliku käitumise karistuse.


Kapten karistuspingil ära istunud ja teine paus selja taga, oli Penguins valmis uuesti mängima. Viimasel kolmandikul oldi pealevisetega üle 17-10 ning kuus ja pool minutit enne lõppu lasi Carey Price'i oivaliselt asendav Condon karjääris esmakordselt kolm väravat. Crosby, kes karjääri jooksul Canadiensi vastu kokku 30 mänguga kogunud 40 silma, sai oma mängu teise söödupunkti ning Patric Hörnqvist hooaja kolmanda tabamuse.

Karistusviseteni jõuti lõpuks pärast lisaaega, kus Penguins ei suutnud realiseerida ülekaalu. Lisaks tabas selle lõpu eel Kris Letangi üritus posti. Ehk kaotus olnuks Mike Johnstoni hoolealustele väga valus. Ent seda suudeti siiski vältida. Karistusvisetel skoorisid ainsatena David Perron ning kohtumisele punkti pannud Crosby.


Kuigi Condon lasi esimest korda kolm väravat, siis pole ta endiselt normaalajaga ühtegi kohtumist kaotanud. Price'i tuleb asendada veel vähemalt järgmise nädala keskpaigani.

Anaheim Ducksil algab järgmisel nädalal neljamänguline välisturnee ning hetkel käsilolev kodumängude seeria on pärast kena algust hakanud raisku minema. Kolmele järjestikusele võidule on järgnenud kaks lisaajakaotust.

Karjääri 300 kollini jõunud Corey Perry ja Shawn Horcoffi väravatest saadi Oilersi vastu kolm korda juhtida, aga külalised tõmbasid end iga kord järele. 1+2'ga oli kõigis väravates osaline Leon Draisaitl.

Eelnevast 25-st omavahelisest vastasseisust 21 võitnud Ducks oli pealevisetega üle 37-27, aga lisaajal ei tulnud Bruce Boudreau meeskonna poolt neist mitte ühtegi ning Teddy Purcell tõi külalistele väärtusliku võidu.


Oilers polnud Anaheimis üheksa mängu järjest üle kahe värava kirja saanud.

Kommentaarid