Blue Jacketsi peamänedžer on Tortorella algusega rahul

Columbus Blue Jacketsit tabas pühapäeval pooleteise nädala jooksul teine viimane kolmandiku kollaps. San Jose Sharksi vastu mängiti maha 3-1 eduseis. Ent klubi peamänedžer Jarmo Kekäläinen on vaatamata sellele uue peatreeneri John Tortorellaga rahul.

(foto: Aaron Doster/USA TODAY Sports)
Lisaks Sharksi mängule läksid Blue Jacketsil asjad nihu üleeelmise nädala keskel Vancouver Canucksi vastu peetud kohtumises. Tortorella pidi oma endisele tööandjale 3-5 alla vanduma, olgugi et kümme minutit enne normaalaja lõppu oldi 3-2 eduseisus.

Üldjoontes on aga siiski täitsa korralikult esinetud. Tortorellaga on 15-st matšist tulnud kaheksa võitu. "Ma arvan, et meie meeskond mängib paremini. Oleme kaitses kompaktsemad ja meie karistuste surmamine on olnud palju parem," muljetas Kekäläinen eile viimaste nädalate kohta.

Todd Richardsi juhendamisel oli Blue Jacketsi vähemuses mängimise efektiivsus vaid 66.7%. Tortorellaga on aga see tõstetud 86.5% peale. Seejuures suudeti kodus surmata järjest 18 karistust enne, kui Brent Burnsi ülekaalu värav pühapäeval mängu viigistas.


Suur edasiminek on toimunud ka pealevisete blokeerimisel. Tortorellaga on keskmine blokkide arv tõusnud 10.4 pealt 14.4 peale ehk ligi 40%. See rõõmustab Sergei Bobrovskit.

"Aitäh kuttidele, nad tegid vapustava töö. Meil oli nii palju blokeeringuid, avakolmandikul vist 14 või 15. Seda on rohkem, kui minu tõrjeid," ütles venelane pärast eelmise reede kodust 4-0 võitu Nashville Predatorsi vastu.

Bobrovski peatas Predatorsi vastu esimese 20 minutiga 10 üritust ja kogu matšiga 39. Väljakumängijatelt tuli kokku tervelt 26 blokki.

Kekäläinen rõõmustab samuti selle üle, et vastaste võimalusi limiteeritakse, aga soomlane näeb siiski rünnakul veel kõvasti arenguruumi. "Meil on potentsiaali mängida rünnakul palju paremini, aga vähemalt suudame nüüd igas mängus sees püsida ja viimasel ajal olema saanud ka mõned head tulemused," märkis Kekäläinen.

Nõudmised on kõrged. Viimase 15 mängu keskmine väravasaak on 2.8.

Kommentaarid