Philadelphias ei ole väravavahtide dilemmat

Philadelphia Flyers murdis laupäeval kuuemängulise kaotusteseeria ning seda tänu varuväravavahi Michal Neuvirthi nullimängule. 27-aastane tšehh on sellega tänavu kogunud juba kolm puhast paberit. Kuid esikinda staatust talle ei kiputa siiski andma.

(foto: calgaryherald.com)
Suvel vabaagendina klubiga liitunud Neuvirth on selgelt olnud Flyersi teravaim puurilukk. Ta on võitnud kolm oma seitsmest stardist ning lasknud keskmiselt vaid 1.81 väravat. Ainult kolm väravavavahti on seni kogu liiga peale keskmiselt vähem väravaid lasknud. Rääkimata sellest, et kolm nullimängu on üldse liiga parim näitaja.

Koos Henrik Lundqvisti ja Jake Alleniga jagab Neuvirth liidrikohta ka tõrjete efektiivsuse osas. Selleks on hetkel 94.5%.

Flyersi esikinda Steve Masoni numbrid on seni aga väga tagasihoidlikud. Seitsme stardiga kaks võitu, keskmiselt sisse lastud väravaid 3.34 ja tõrjed 90.2%.

Ent vaatamata sellele ei ole Masoni staatus tule all. "Mase on endiselt meie nr. 1. Oleme seda algusest peale öelnud ja see arvamus pole muutunud," mainis peatreener Dave Hakstol eile ilmunud intervjuus.

Mason ise on tunnistanud, et ei tunne varumehe poolt survet. See on pakkumas hoopis motivatsiooni.

Mullu karjääri parima aasta teinud Mason on tänavu mitmest kohtumisest puudunud. Esmalt isiklikel põhjustel ning seejärel viirushaiguse tõttu. Võimalik, et senised kehvad numbrid on just sellest tingitud.

Hetkel klubis veel väravavahtide dilemmat pole, aga kuna viimase aja mänguvorm on olnud kehv ja enamus kaotustest tulnud koos Masoniga, siis võib olukord peagi muutuda. Playoffide koht on juba nelja punkti kaugusele jäänud.

Kommentaarid