Patrick Kane kerkis neljapunktilise mänguga resultatiivsustabeli tippu

Chicago Blackhawks leidis läinud ööl võiduraja taas üles ning seda tänu Patrick Kane'ile. Peagi 27. sünnipäeva tähistav ründeäss oli Edmonton Oilersi vastu 4-2 tulemusega lõppenud kohtumises osaline kõigis oma meeskonna väravates ja sellega kerkis ta ka liiga resultatiivsustabeli tippu.

(foto: Nam Y. Huh/AP Photo)
Kane'i maagia aitas Joel Quenneville meeskonnal võidutseda, olgugi et selja taga oli nähtavasti raske laupäeva õhtu. Näiteks oli Oilers teisel kolmandikul pealevisetega üle 22-6. Külalised said end aga käima alles 0-2 kaotussseisus.

Artemi Panarinist sai esimese 20 minutiga pärast Jonathan Toewsi esimene Blackhawksi kollanokk, kes ühes kohtumises avakolmandikul kaks tükki skoorinud. Mõlema tabamuse juures oli Kane peamiseks söötjaks. 15 punktiga on venelane kerkinud hooaja edukaimaks uustulnukaks.

Pärast seda, kui Jordan Eberle viimase kolmandiku alguses ülekaalust vahe minimaalseks tegi, haaras Panarin kampa kaasmaalase Artjom Anisimovi ja nii tehti eeltöö Kane'i hooaja kümnendale kollile. Sama palju on tänavu skoorinud vaid Dallas Starsi kapten Jamie Benn. Teine Starsi mängumees Tyler Seguin on Kane'i kõrval 23 silmaga punktitabeli tipus.

Oilers sai veel korra lähedale kaks minutit enne lõppu, mil Andrej Sekera uue klubi eest esimest korda skooris, aga rohkem vunki sees polnud. Lõppseisu vormistas Anisimov ülekaalu kolliga.


Marian Hossa tagasi saanud Blackhawks võib peagi rõõmustada ka Duncan Keithi naasmise üle. Mulluste playoffide kõige väärtuslikum mees on pärast meniski opi tagasi jääl.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 1 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Jääl on tagasi ka Pavel Datsjuk, kuigi venelane pole veel piisavalt korras, et oma meeskond aidata. Red Wingsile kuluks rünnakul lisasärts hädasti ära. Jeff Blashilli hoolealused on viimases kolmes mängus skoorinud ainult viis korda. Starsi vastu saadi rõõmustada vaid Gustav Nyquisti ülekaalu värava üle. 2-0 kohtumist juhtima läinud ja mängu lõpus kaks tühja väravasse lisanud Stars on esimest korda klubi ajaloos hooaja esimese 15 mänguga kogunud 24 punkti.

New Jersey Devils 4 - 3 (LA) Vancouver Canucks (tipphetked)

Devils jättis kaks punkti koju pärast 3-1 edu maha mängimist. Võidutabamuseni jõuti ülekaalu olukorrast. Mitmed kaklused viisid selleni, et lõpuks jagati kohtumises välja 83 karistusminutit.

New York Islanders 1 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Claude Julieni kriitika peale tegi Bruins oma hooaja parima kaitseesituse. Liiga halvim vähemuses mängiv sats suutis seitsmest karistusest surmata kuus ning ainus läks Tuukka Raski selja taha 5 vs 3 olukorrast. Soomlane tõi 37 tõrjega Bruinsile viimasest 15-st Islandersi vastu peetud võõrsilmängust 12 võidu.

Kommentaarid