Rangers jahutas julmalt Jake Alleni kuuma käe maha

New York Rangers jätkab vastaste maha nottimist. Kui varem sai võiduseeria kallal nokkida, kuna kalender oli soodne, siis nüüd võivad meeskonna fännid kogu nädalavahetuse rääkida, kui uhkelt üks liiga parimatest meeskondadest alistati. St. Louis Bluesist oldi üle 6-3.

(foto: Paul J. Bereswill)
Alain Vigneault meeskond jahutas julmalt maha Jake Alleni kuuma käe. Kui 25-aastane puurivaht oli enne seda mängu eelmise kolme matšiga kokku teinud 96 järjestikust tõrjet, siis Madison Square Gardenis ei õnnestunud tal kumbagi Rangersi esimesest kahest üritusest kõrvale lükata. Seitsme minutiga oli seis 2-0.

Alleni mäng lõppes üsna pea pärast seda ka ära. Kodumeeskonna viies üritus lipsas samuti temast mööda ja nii läks viimasel ajal kogu liiga peale parimas hoos olnud puurivaht juba pärast vähem kui 15-minutilist mängu puhkama ära, võttes kaasa tõrjeprotsendi 40%.

Vaatamata nõrkusele väravasuul domineeris Blues kogu avakolmandiku ning sai sealt ka väikese lootusekiire. Pärast Derick Brassardi, Mats Zuccarello ja Kevin Hayesi tabamusi pani külalised tabloole Dmitri Jaškin.

Tagasituleku üritus jätkus teisel kolmandikul, mis võideti 2-1. Vladimir Tarasenko skooris oma hooaja kaheksanda ning Troy Brouwer sai enda nimele ülekaalu tabamuse. Kahe külaliste värava vahele mahutas end Rangersi neljandaga J.T. Miller.

Kuna kogu hoog oli Bluesiga, siis näis Rangersi kuuemänguline võiduseeria tõsises ohus olevat, aga viimasele kolmandikule saadi ideaalne algus. Brouwer teenis seal kiirelt karistuse ning ülekaalust kasvatas kodumeeskonna edu uuesti kahe peale Ryan McDonagh. See võttis ka Bluesil tuule purjetest lõplikult ära.

Lõppskoori vormistas tühja väravasse Dan Girardi. 31 tõrjega lõpetanud Henrik Lundqvist, kes eelmisel õhtul käis teles pirukaid kõrvale lükkamas, lasi alles teist korda sel hooajal endale rohkem kui kaks väravat.


12 võitu hooaja esimesest 16-st mängust on Rangersi ajaloo parim näitaja.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

0-2 seisu pealt välja tulnud Avalanche sai Bostonist oma kaheksanda järjestikuse võidu. Dennis Seidenbergi tagasi saanud Bruins on tänavu kodus võitnud vaid ühe matši.

Philadelphia Flyer 2 -5 Washington Capitals (tipphetked)

Flyers sai kaks korda juhtida ja omas nelja järjestikuse vastase karistusega suurepärast võimalust seisu kindlustamiseks, aga seda ei kasutatud ära. Kui karistusi hakati tasakaalustama, siis läks kodumeeskonnal kõik ka kiirelt nihu. Capitalsilt kaks ülekaalu tabamust ja kokku neli vastuseta väravat järjest. Aleksandr Ovetškin piirdus sel korral vaid kahe väravale läinud pealeviskega.

Carolina Hurricanes 2 - 3 (LA) Minnesota Wild (tipphetked)

Eelnevalt kogu hooaja jooksul vaid kolm esimese perioodi väravat teinud Hurricanes sai siin neid lausa kaks tükki, aga lõpuks ei aidanud need võidule. Jason Zucker algatas tagasituleku ning vormistas lisaajal ühtlasi oma teisega võidu. 23-aastane ründaja on viimase 10 mängu jooksul punktideta jäänud vaid korra. Seeria käigus on kogunenud 11 silma.

Ottawa Senators 3 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Senaatordi said Canucksi vastu harvaesineva võidu. Enne seda kohtumist oli viimasest 14-st matšist kirjas vaid kolm võitu. Hooaja alguses pikalt väravata olnud Erik Karlson jõudis teist mängu järjest tabamuseni ning Andrew Hammondist sai liiga ajaloos kolmas puurivaht, kes esimese 29 mänguga kogunud 22 võitu.

Tampa Bay Lightning 3 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Seni väravatega suurtes raskustes olnud Lightning pidi taas kõvasti kangutama, aga sai Steven Stamkose ja Tyler Johnsoni viimase kolmandiku väravatest siiski hooaja kolmanda koduvõidu kätte. Huvitaval kombel tegid kaks meeskonda vahetult enne mängu vahetustehingu. Lightning loovutas puurivahi Kevin Poulini, kes läheb abistama Flamesi AHL-i satsi.

Florida Panthers 2 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Kolmas järjestikune võit tähendab seda, et Sabres on esimest korda alates hooaja 2012/13 lõpunädalatest seisus, kus kaotuseid pole enam rohkem kui võite. Selleks tuli kõvasti elada väravavahi Linus Ullmarki turjal. 22-aastane rootslane lõpetas 36 tõrjega. Külalised said ise oma väravad kätte vaid 19 pealeviskega.

Nashville Predators 1 - 2 (KV) Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Tundub, et Leafsist hakkab isegi asja saama. Neli mängu järjest vähemalt punkt kirjas ning selle kohtumisega jõuti üle viie aasta seeriani, kus pärast viimasel kolmandikul kaotusseisu jäämist on kaks mängu järjest võidetud. Veidral kombel on Mike Babcocki hoolealused oma tänavusest neljast võidust kolm kogunud hirmkõva Kesk divisjoni vastu.

Chicago Blackhawks 2 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Avakolmandikul sai ülekaalu väravaga Patrick Kane'ist alates hooajast 1995/96 ja Chris Cheliosit esimene Blackhawksi mängija, kellel 11-mänguline punktiseeria, aga varajase edu peale ei suudetud midagi laduda. Artemi Panarin aitas viimasel kolmandikul veel 2-2 viiki, kuid Sergei Kalinini ülekaalu koll tõi Devilsile magusa võidu.

Dallas Stars 6 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Starsi ründemäng läks uuesti käima ja kõik väravad saadi erinevatelt mängijatelt. Kolm viimast viimase kuue minuti jooksul, kui seis oli veel viigiline. Jets on viimasest kuuest kaotanud viis. Pooltel juhtudel on endale lastud vähemalt viis väravat.

Arizona Coyotes 4 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Taylor Hall viis külalised varakult ette, aga hooajal, mil mitmed ajaloolised seeriad on murdunud, suutis Coyotes enda oma Oilersi vastu hoida. 19 mängu järjest pole oma divisjoni rivaalile normaalajal kaotatud! Viimasel kolmandikul oma hooaja kaheksanda skoorinud Max Domi kerkis kollanokkade edukaimaks väravakütiks.

Los Angeles Kings 2 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Ei ole kaugel aeg, mil paljud naersid kuivõrd kohutav väravavaht Jhonas Enroth on. Ent kes viimasena naerab, see naerab paremini ning rootslane muigab hetkel seisus, kus ta on võitnud kõik kolm Kingsi eest peetud matši, lastes endale vaid kaks väravat. Tõrjete efektiivsuseks on 97.9%!

Kommentaarid