Babcock tahab suuremaid väravaid

Kui skoorimine hooaja edenedes ei parane ja seda võib ka julgelt arvata, kuna põhiturniiri lõpuosas hakkavad kohtunikud vähem karistusi määrama ning kohtumised kujunevad kinnisemaks, siis tuleb meil tänavu viimase 11 hooaja skoorivaesem aasta. See on paljudel kulmu krimpsu kiskunud ning näiteks Mike Babcock tahaks suuremaid väravaid.

(foto: Paul Sancya/Associated Press)
Babcocki Toronto Maple Leafs on tänavu skoorinud keskmiselt vaid 2.07 väravat mängus ning igasugune abi oleks tema meeskonna jaoks kindlasti tervitatav. "Praegu on võimatu skoorida," mainis Babcock sel nädalal, märkides et väravavahtide varustus on liiga suureks aetud ning tasakaal selle ja muutumatuna püsiva värava mõõtude vahel on ühele poolele liigselt kaldu.

Kui ühe meeskonna keskmine väravate arv on stabiilselt langenud (tänavu 2.65), siis väravavahtide tõrjeprotsent aina kasvab. Tänavu on see liiga ajaloo kõrgeim 91.6%.

Mitmed vägeva ründeliiniga meeskonnad nagu näiteks Anaheim Ducks ja Tampa Bay Lightning on skoorimisega hätta jäänud ning teiste seas on Sidney Crosby teinud oma karjääri halvima alguse.

Pittsburgh Penguinsi kapten ise samas värava mõõtude kallale ei taha minna: "Olen traditsioonide armastaja. Mulle meeldiks, et väravavahtide varustus läheks värava suurendamise asemel väiksemaks. Prooviksin pigem seda. Kuigi olen igati rohkemate väravate pooldaja. Ükskõik, kuidas seda saavutada."

Sel nädalal Kanada maailmakarika koondise peatreeneriks määratud Babcock märkis ka, et temale istuks paremini 80ndate stiilis hoki, kus meeskonnad skoorisid ligi 4 tükki mängus.

Kommentaarid