Uus nimi kuulujuttudes: Matt Duchene

Loodus teadupärast tühja kohta ei salli. Kui Colorado Avalanche'i puhul spekuleeriti pikalt Ryan O'Reilly tuleviku osas, kuni 24-aastane ründaja lõpuks Buffalosse lahkus, siis nüüd on justkui selle koha üle võtnud Matt Duchene. Avalanche loodab tema arvelt kaitset parandada.

(foto: Michael Martin/Getty Images)
Patrick Roy on hetkel kibedas Kesk divisjonis viimasel kohal. Seejuures on vahe järgmisega juba neli punkti. Kurssi tuleb kiirelt muuta, kui soovitakse uuesti playoffidesse jõuda.

Kaitse numbrid pole iseenesest kehvad, aga keskmiselt sisse lastud väravate arv 2.75 vajab siiski selgelt parandamist, kuna meeskond ise pole kõige viljakam (2.69 mängu kohta).

Duchene flirtis hiljuti kahel järjestikusel hooajal punkt mängu kohta tempoga, kuid eelmisel hooajal endis ta oma tootlikuses kõvasti järgi. 82 kohtumisega tuli vaid 21+34. Tänavu on tal kirjas 11 silma. Neist kaks tulid läinud ööl Bostonis. Nende hulgas aasta seitsmes värav, mis aitas ta Jerome Iginla kõrvale jagama meeskonna suurima väravaküti au.


Sotšis Kanadaga olümpiavõitjaks tulnud Duchene kannab endaga 6-miljonilist palka, mis paneb nii mõnegi klubi kulmu kergitama, kuid on ka erandeid. Ottawa Senators, üks klubidest, kellega Avalanche on rääkinud, otsib suvest saadiks ühte head skoorerit ning vaba palgaraha, mida ligi 7 miljonit, annab klubile ka kenasti manööverdamise ruumi.

Kommentaarid