Mrazek lükkas Ovetškini rekordi värava edasi

Järgmine värav teeb Aleksandr Ovetškinist läbi aegade NHL-i edukaimaks venelasest väravakütiks ning kui Washington Capitalsi kapten jätkab selle otsimist sama hingestatult nagu läinud ööl Detroidis, siis ei peaks ka see värav kaugel olema. 10. november, 2015 ei saanud selle värava päevaks tanu Petr Mrazekile.

(foto: Paul Sancya/AP Photo)
Mängisid küll kaks meeskonda, aga võib öelda, et Joe Louis Arenal toimub harukordne duell. Ovetškin sai juba esimese 20 minutiga kirja kuus väravale läinud pealeviset. Mrazekil oli aga nii nendele, kui ülejäänud kaheksale Capitalsi üritustele vastus olemas.

Ent Ovetškin pole muidugi selline vend, kes esimeste ebaõnnestumiste peale kohe käega lööb. Pigem vastupidi. Nii sai Ovi kirja lõpuks 15 väravale läinud pealeviset (vaata kõiki SIIT)! Alates 1987. aastast on vaid kaks mängijat ühes kohtumises neid rohkem saanud.

Venelase püss paugutas ülitäpselt. Kokku oli tal üritusi 18. Lõpuks polnud aga sellest punnitusest mitte mingisugust tolku. Kapten ei saanud oma rekordi väravat mängus, mida rekordipüstitaja Sergei Fjodorov pingsalt kohapeal jälgis ja Capitals ei teeninud kohtumisest ka punktilisa.

Viimase kolmandiku alguses murdis väravateta viigi AHL-is mitmeid maasikaid skoorinud Andreas Athanasiou. Väleda ründaja karjääri esimene tabamus osutus üsna kummaliseks, kui litter praktiliselt null nurga alt tehtud pealeviskest Braden Holtby selja taga maandus.

Mrazek lõpetas matši 38 tõrjega. Rohkemate tõrjetega kodust nullimängu nähti Detroidis viimati 1966. aastal.


Ovetškini järgmine rekordi üritus on neljapäeval, mil meeskond on Philadelphias.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 0 - 2 St. Louis Blues (tipphetked)

Jake Allen on täiesti sõgedas hoos. Viimasest seitsmest mängust on tulnud kuus võitu ja neist kolmes on kirjas nullimäng. Keskmiselt on Allen lasknud vaid 0.88 väravat ning tõrjete efektiivsuseks on 97.1%.

New York Rangers 3 - 0 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Rangers sai oma esimese kolme pealeviskega Cam Wardi selja taha kaks tükki ning edasi oli juba üsna muretu elu. Rick Nash naases pisikeselt vigastuspausilt 1+1'ga ning Henrik Lundqvist korjas hooaja esimese nullimängu 33 tõrjega.

Philadelphia Flyers 0 - 4 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche alustas ülipikka, seitsmemängulist välisturneed suurepärase esitusega. Flyersile ei jäetud praktiliselt mitte mingisugust šanssi (pealevisked 40-25, millest 11 viimasel kolmandikul). Matt Duchene oli 2+1'ga õhtu täht. Avalanche'i puuri valvanud Reto Berral on viimasest kuuest stardist kolm puhast paberit.

Columbus Blue Jackets 3 - 5 Vancouver Canuck (tipphetked)

John Tortorellal oli võimalus uue meeskonnaga oma vana tööandjat hammustada, aga Canucks on omamoodi endiste peatreenerite vastu mängimise spetsialist. Olukorras, kus minnakse esimest korda vana treeneriga kokku, on võidetud kümnest kohtumisest kuus. Henrik Sedin skooris kaks korda, Daniel Sedin lisas ühe tabamuse kõrvale kolm söötu ning samaga sai hakkama ka Jannik Hansen.

Tampa Bay Lightning 1 - 4 Buffalo Sabres (tipphetked)

Võib öelda, et uus ajastu sai selle kohtumisega Buffalos ametliku alguse. Jack Eicheli domineeriva esituse toel murti Lightningu vastu pikk kaotusteseeria. Kodumeeskond, kes sai enne mängu teada, et Ondrej Palat on vähemalt kolmeks nädalaks riiulile jäämas, sahistas võrku vaid ülekaalu olukorrast.

Florida Panthers 4 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Panthers võis kiruda seda, et 3-1 edu pealt mäng viiki lasti, aga õnneks on meeskonnal võtta Jaromir Jagr. Liiga ajaloos enim võiduväravaid teinud tšehh sai viimase kolmandiku keskel kirja oma 130. võidu toonud tabamuse.

Nashville Predators 7 - 5 Ottawa Senators (tipphetked)

Segases kohtumises jäi Predators kiirelt 2-0 taha. Pekka Rinne tegi vaid 21 tõrjet, aga ometi oli see võiduks piisav. Kohtumine kallutati enda kasuks viimasel kolmandikul, mil tehti kolm vastuseta väravat. 12 tabamusega mäng on tänavuse hooaja väravaterohkeim kohtumine.

Minnesota Wild 5 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Thomas Vanek paugutas kaks kolli ning Wild näitas, et võib täitsa edukalt Zach Parise'ita skoorida. Külalised jäid 1-5 auku enne, kui viimasel kolmandikul seisu veidi ilustati. Bryan Little lõpetas 2+1'ga. Tal on tänavu vähemalt kahe punktiga mänge kirjas seitse ning selle osas jagab ta liiga liidrikohta.

Dallas Stars 2 - 3 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Stars on 16 kohtumisega kaotanud neli matši ning neist pooled on tulnud Leafsi vastu. Veel kaheksa minutit enne lõppu oli Lindy Ruffi meeskond ees, aga siis tulid üsna lühikese vahega P.A. Parenteau ja Jake Gardineri tabamused. Mike Babcock soovib kindlasti, et Starsi vastu saaks igal õhtul mängida. Karjääri jooksul on koos playoffidega 57-st mängust tulnud 33 võitu.

Los Angeles Kings 2 - 3 Arizona Coyores (tipphetked)

Coyotes tegi sama trikki, mida eelneval õhtul Anaheimis. Alguses lasti end üle mängida ning Kings pääses kaks korda ette, aga võit haarati ikkagi endale. Martin Hanzal skooris kaks tükki. Kuus kodust eemal saadud võitu tähendab seda, et Coyotes on hetkel üks liiga parimaid võõrsil mängivaid satse. Eespool on vaid Blues ja Stars.

San Jose Sharks 2 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Viimasel ajal väravatega hädas olnud Islanders sai oma rünnaku uuesti voolama. John Tavares lõpetas kahe tabamusega. Neist esimene tuli juba 36. sekundil.

Kommentaarid