Malkin pani peo püsti, Penguins naases võidurajale

Pittsburgh Penguinsil pole olnud tänavu olnud eriti põhjust rahuloluks, aga vähemalt võib uhke olla selle üle, et meeskond on suutnud vältida järjestikuseid kodukaotuseid. Sellega saadi nüüd hakkama Minnesota Wildi vastu, kui Jevgeni Malkin oli neljapunktilise ponnistusega osaline kõigis oma meeskonna väravates.

(foto: Gene J. Puskar/AP Photo)
Eelmises kahes mängus nulli peale jäänud Malkin aitas esmalt peamise söötjana David Perroni ja Beau Bennetti avakolmandikul väravateni. Penguins lõpetas esimesed 20 minutit 2-1 eduseisus. Kahe kodumeeskonna tabamuse vahele mahtus Mikael Granlundi koll.

Enamus teisest kolmandikust oli tõeline Malkini šõu. Üheksandal minutil tuli temalt ülekaalust hooaja viies värav ning vaid paar minutit hiljem tõeline meistriklass, kui venelane purjetas oma kuuendaks tabamuseks mitmest kaitsjast läbi. Veidral kombel on kõik tänavused Malkini väravad tulnud kodupubliku ees.

Wild sai enne 1-4 taha jäämist teisel kolmandikul kirja vaid ühe väravale läinud pealeviske, kuid suur kaotusseis äratas meeskonna üles. Muidugi oli ka omajagu õnne. Kaks korda saadi olla 5 vs 3 olukorras. Esimene neist oli üsna põgus, aga teine ligi poolteist minutit. Kuigi Wildil ei läinud vajagi nii palju, et olukord ära realiseerida.

Pärast Jared Spurgeoni ülekaalu tabamust tõi viimase kolmandiku alguses külalised ühe kaugusele Mikko Koivu. Kahemehelise ülekaalu vormistamiseks kulus ainult kümme sekundit.

Närvilises seisus ei hakanud Penguins enam väga väravate lisa otsima. Devan Dybnyk pidi viimasel kolmandikul tõrjuma vaid kuus üritust. Kokku jäi neid mõlemal meeskonnal kirja 29. Wild pani neist 13 Marc-Andre Fleury väravale viimasel kolmandikul. Koivu tabamusele aga lisa enam ei tulnud.

Penguins sai hooaja üheksanda üheväravalise võidu, mis on liiga parim näitaja. Võitu jäi aga varjutama Olli Määttä vigastus.


Noor soomlane viidi mängupaigast otse haiglasse, kus ta kogu öö veetis.


Penguins alustas selle matšiga neljast kohtumisest koosnevat kodumängude seeriat. Wild on samas pikalt kodust eemal olnud. Nädalasele ringreisile pannakse homme punkt Bostonis.

Teised kohtumised

Boston Bruins 4 - 5 San Jose Sharks (tipphetked)

Kohtumist 2-1 ja 3-2 juhtinud Bruins sattus teise kolmandiku esimeses pooles mingisugusesse musta auku ja nii muutus eduseis 3-5 kaotuseks. Sellest kodumeeskond enam korralikult ei toibunudki ja lõpuks jäi võiduvärav endise Bruinsi mehe Joe Thorntoni nimele. Kohtumise resultatiivseimad olid juba 42. sekundil skoori avanud Joe Pavelski 1+2'ga ja Brent Burns kolme söödupunktiga.

Buffalo Sabres 1 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Pikalt Sabresi peatreeneri toolil istunud Lindy Ruffi sooviti Buffalos tervitada 0-2'st tagasitulemisega, aga 2-2 viigivärav võeti videokordusega ära. Stars kerkis võiduga uuesti liiga liidrikohta jagama. Seejuures ollakse NHL-i ajaloos 22. meeskond, kes võitnud 15 oma hooaja esimesest 19-st mängust.

Philadelphia Flyers 2 - 3 (KV) Los Angeles Kings (tipphetked)

Flyers ei suutnud teist kodumängu järjest kahe eduseisuga võidupunkte kindlustada. Teine viigivärav tuli valusalt normaalaja viimasel minutil. Karistusvisetel skooris ainsana Anze Kopitar.

Columbus Blue Jackets 3 - 1 St. Louis Blues (tipphetked)

Kodumeeskond tuli välja kaotusseisust ning sai alles teise koduvõidu. Brandon Saad skooris kaks tükki. Teist õhtut järjest mänginud Blues oli kohtumise lõpuosas omadega täiesti läbi, saades viimase kahe kolmandikuga Sergei Bobrovski väravale vaid 11 üritust. John Tortorella meeskond testis ainuüksi teise kolmandikuga Brian Elliotti 21 korda.

Toronto Maple Leafs 5 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Leafs pani püsti tõelise erimeeskondade kliiniku. Leo Komarov viis vähemusest kodumeeskonna ette ning sellele lisati neli ülekaalu väravat. Viimati suutis Leafs ühes kohtumises ülekaalu olukordi sedavõrd edukalt lahendada 2011. aastal. P.A. Parenteau skooris endise leivaandja vastu kaks tükki.

Nashville Predators 3 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducks domineeris kohtumist (pealevisked 40-21), aga tänavu juba teist korda tuleb Nashville'ist lahkuda kaotusega. Esimesel kolmandikul nähti viimaste päevade käigus juba teist korda ligi poole väljaku pealt tehtud väravat, kui James Neali pehme üritus läks Frederik Andersenist läbi.

Calgary Flames 3 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Cory Schneideri käkist kahe väravaga taha jäänud Devils jõudis kohtumise keskpaigaks ühe kaugusele, aga kumbki pool sealt lisa enam ei saanud. Võidutabamuseks osutus David Jonesi karjääri 100. koll. Flames on omavahelistest kohtumistest võtnud kuus järjestikust võitu.

Kommentaarid