Draamat täis laupäev

Laupäeval said vaid kaheksa meeskonda puhkepäeva ja nii oli kavas 11 matši. Neist mitmes oli dramaatiline lõpp. Neljas kohtumises tuli kas hiline võiduvärav või tabamus, mis viis meeskonnad lisaajale. Mõned päästsid end päris viimasel hetkel.

(foto: ess.fi)
Õhtu lükati käima Buffalos, kus Sabres võõrustas Vancouver Canucksit. Külalised domineerisid kogu mängu (pealevisked 37-22), aga jäid teise kolmandiku keskpaigas 0-2 kaotusseisu. Sellest tuldi välja, kuid lõpuks pidi Willie Desjardinsi meeskond ikkagi pettunult lahkuma.

Ryan Milleri "koju" naasmise rikkus Rasmus Ristolainen. 21-aastane soomlane skooris võiduvärava vaid 17 sekundit enne lõppu. Tema nimele läks ka Sabresi teine värav ja nii on vaid Brent Burns ja John Carlson tänavu temast kaitsjate seas rohkem mitme punktiga mänge teinud.


Canucks on tänavu kõikides kaotusmängudes, mida on kaheksa, vastasele alla jäänud ühe väravaga.

Normaalajal said asjad klaariks ka Montreal Canadiens ja Boston Bruins. Mängu lõpuosas oli millegi pärast David Krejcil närv krussis ja selle süüdlaseks Tomaš Plekanec. Bruinsi asekapten läks kaks minutit enne lõppu rahvuskaaslasele kätte maksma ja võttis rumala karistuse.

Canadiensil läks olukorra lahendamiseks vähem kui minut. David Desharnais jõudis hooaja viienda kollini. Sellele pani veel Max Pacioretty tühja võrku tehtud värava otsa.


Kaks vihast rivaali kohtuvad uuesti 9. detsembril  Pärast seda on järgmine omavaheline matš tänavune talveklassik.

Mulluse hooaja talveklassikus osalenud Washington Capitals päästis läinud ööl endale tõelise buzzer beateriga lisaaja ning lõpetas kohtumise Toronto Maple Leafsi vastu karistusvisete seeria võiduga.

Capitals jäi kaks korda kaotusseisu. Esimesena aitas Barry Trotzi meeskonna sealt välja Aleksandr Ovetškin, kes tegi teise kolmandiku alguses oma karjääri 483. värava, saades sellega suurima venelasest väravaküti edetabelis viiki liidri Sergei Fjodoroviga.

Ovetškin sai mõned minutid enne normaalaja lõppu kirja ka oma teise, aga see jäeti väravavahi segamise tõttu lugemata. Nii jäi pääste ingli au Nicklas Bäckströmile, kes tegi viimasel sekundil oma hooaja viienda värava.


Olles aasta esimesest 13-st mängust võitnud 10, kordab Capitals klubi rekordit, mis püstitati hooajal 91/92.

Hilise viigivärava üle sai rõõmustada ka teine Metro divisjoni sats Carolina Hurricanes. Kodus lammutati Ottawa Senatorsi vastu kõvasti (pealevisked lõpuks 46-21), aga 1-0 edu muutus teisel kolmandikul 1-2 kaotusseisuks. Kergendatult sai hingata alles neli sekundit enne lõppu, mil Jeff Skinner jõudis oma hooaja kolmandani.

Viigitabamusele eeltöö teinud Jordan Staal võttis võidu vormistamise enda peale, lõpetades lisaaja vahetult enne 3. minuti täis tiksumist.


Noorem Staal on viimasel ajal päris segane olnud. Kolm mängu järjest värav ja alates hooaja esimestest punktidest, viimase viie mänguga kuus silma.

Teised kohtumised

Los Angeles Kings 4 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Nick Bjugstad viis pantrid üllatuslikult avakolmandiku lõpus ette, aga külalistel ei olnud üldse energiat. Kahe kolmandikuga saadi kokku vaid üheksa pealeviset ning teisel perioodil jäi kasutamata ka pikk 5 vs 3 olukord.

Winnipeg Jets 0 - 3 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers leidis taas võiduraja üles tänu Michal Neuvirthi hooaja kolmandale nullimängule. Sellega on tšehh liiga parim. Puhas paber tuli ära 28 tõrjega. Jakub Voracek on nüüdseks väravata 54 pealeviskega.

Nashville Predators 0 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Kevin Shattenkirki tagasi saanud Blues võidutses tänu Jake Alleni 45 tõrjele, mis noore puurivahi karjääri rekord. Kokku on 25-aastane kanadalane viimasest 180-st pealeviskest tõrjunud 174!

Minnesota Wild 1 - 0 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Zach Parise'ita mänginud Wildi eest tegi Devan Dubnyk senise hooaja parima esituse. Aasta teine nullimäng tuli 31 tõrjega. Mulluse põhiturniiri resultatiivseim meeskond Lightning on tänavu juba kolm korda nulli peale jäänud. Eelmisel hooajal juhtus see vaid korra.

Arizona Coyotes 1 - 4 New York Rangers (tipphetked)

Antti Raanta hooaja kolmandas mängus läks aasta teine värav selja taha alles viis sekundit enne kohtumise lõppu. Coyotes jõudis hooaja parimat tähistava 40 pealeviskeni, aga soomlase suutis üle mängida vaid kapten Shane Doan, kes skooris ülekaalust. 22 punkti hooaja esimesest 14-st mängust on Rangersi rekordi kordus.

Calgary Flames 5 - 2 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Penguins, kes oli eelneva kolme kohtumisega kokku kolm väravat lasknud, tuli selles kohtumises juba esimesele puhkepausile sama arvuga. Johnny Gaudreau lõbutses 2+1'ga ning Mikael Backlund sai kirja kolm söödupunkti.

San Jose Sharks 0 - 1 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducks sai tänu Anton Hudobini 31 tõrjele üle kaheksa aasta Sharksi vastu esimese puhta paberi ning Corey Perry varajane värav murdis kaheksamängulise kaotuste jada, mis oli pärast 2012. aastat San Joses tekkinud.

Kommentaarid