Hurricanes murdis viiemängulise kaotuste jada

Viimasel ajal ei ole vast olnud õnnetumat meeskonda kui Carolina Hurricanes. Bill Petersi hoolealused on visalt võidelnud, kuid ometi oli enne eilset kirjas viis järjestikust kaotust. Neist kolm tulid pärast normaalaega. Negatiivne seeria õnnestus nüüd aga Los Angeles Kingsi vastu ära murda.

(foto: observerleader.com)
Viiest kohtumisest koosnenud kodumängude seeria lõpetanud Hurricanes sai väravaterohkest matšist 4-3 võidu. Seejuures pääseti 3-0 ette. 21-aastane kaitsja Brett Pesce skooris juba 4. minutil oma karjääri esimese värava ning teise kolmandiku alguses kasvatasid edu Jeff Skinner ja Justin Faulk.

Pesce ja Faulk olid mõlemad hiljuti osalised ühe omanäolise rekordi püstitamisel. Nimelt sai Hurricanesist NHL-i ajaloos esimene meeskond, kes üheks kohtumiseks rivistanud üles kaitseliini, mille kõik kuus liiget on ameeriklased.

Kings sai elu sisse alles teise kolmandiku lõpuosas. Cam Wardi nullimäng rikuti Dustin Browni karistusviskega ning vahe tegi minimaalseks Anze Kopitar. Kings polnud pärast kehva hooaja algust kordagi kahte järjestikust matši kaotanud, kuid tänu Faulki teisele see siiski juhtus. Olukorras puterdas Alec Martinez litri oma võrku ja see ajab ka kõige külmema kõhuga härradel närvi krussi.


Faulki teine tuli samuti ülekaalust ning tänu sellele kerkis ta ka PP väravate edetabeli tippu. Neid on tal liiga parimana kirjas kaheksa. Viimaseks kaitsjaks, kes hooaja esimese 20 matšiga 8 ülekaalu väravat tegi, oli Andy Delmore. Hooajaks oli siis 2002/03. Varem oli Hurricanesi ajaloos nii kiirelt kaheksa ülekaalu väravani jõudnud vaid Ron Francis.

"Ma lihtsalt üritan pealeviskeid teha, et litter väravale läheks - kui läheb sisse, siis läheb," rääkis Faulk tagasihoidlikult oma edust. "Üritan alati sama asja teha, luua võimalusi ja loota parimat."

Kopitar vastas viimase kolmandiku keskel samuti ülekaalu väravaga, kuid külalistel ei õnnestunud mängu päästa.


Hurricanesi viimane normaalaja võit oli pärit 30. oktoobrist. Colorado Avalanche'i vastu alustati seeriat, kus kümnest mängust üheksa olid kodus, aga saagiks kujunes vaid kolm võitu. Kuigi Peters on pidevalt oma hoolealuseid kiitmas ja julgustamas.

Teised kohtumised

Columbus Blues Jackets 3 - 5 San Jose Sharks (tipphetked)

3-1 juhtinud Jacketsit tabas viimasel kolmandikul kummaline kollaps ning Sharks jõudis oma ajaloos esmakordselt  kuue järjestikuse võiduni. Värava ees oli edukaim Joe Pavelski, kes skooris kaks tükki.

Montreal Canadiens 4 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Arvestades, kui kindlalt kõik omavahelised matšid tänavu on kaotatud, siis võib Islanders rõõmustada selle üle, et Carey Price'i ja sõpradega ei pea enam jagelema. Kolm tänavust vastasseisu kaotati koguskooriga 13-6. Seejuures on Islanders viimases kümnes kohtumises alistatud üheksa korda. Siin tehti kõik väravad ära erimeeskondadega - üks vähemuse värav + kolm ülekaalu kolli.

Vancouver Canucks 2 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Cory Schneider käis oma endist koduklubi masendamas. Kaks aastat tagasi Vancouverist ära saadetud puurilukk lõpetas kohtumise 36 tõrjega. Devils võitis ajaloos esimest korda nende meeskondade vahelise põhihooaja seeria, kus kohtuti vähemalt kaks korda.

Kommentaarid