Isegi Patrik Eliaš on Devilsi hooaja algusest üllatunud

Veerand hooajast on peagi möödas, aga vaid kolm idakonverentsi meeskonda on seni New Jersey Devilsist rohkem punkte kogunud. NHL-i üks väikseima palgalehega klubi on olnud suurepärases hoos, olles seejuures mänginud Patrik Eliašeta. Meeskonna pikaajaliseim liige on sarnaselt kõigile teistele hooaja algusest üllatunud.

(foto: Russell Lansford/Icon Sportswire)
Devilsiga kaks korda Stanley karika võitnud Eliaš oleks meeskonnale esimestes kohtumistes hädasti ära kulunud, kuna alustati neljamängulise kaotusteseeriaga. Pärast seda on aga tulnud 13-st matšist kümme võitu.

"Olen edus üllatunud," tunnistas 39-aastane tšehh enne laupäevast mängu Pittsburgh Penguinsiga. "Kui uued inimesed klubisse tulevad, siis ei tea kunagi, kuidas asjad toimima hakkavad. Ent tundub, et kutid naudivad mängimist veidi rohkem. Treenerid on kindlustanud selle, et püsiks kõrge tööeetika. Seda on kõik näinud. Samuti olen kuulnud, et treeninglaager oli viimaste aastate raskeim,"

Eliaš ise ei saanud laagris täie mahuga osaleda, kuna lõi välja põlvevigastus, mis teda viimastel aastatel on painanud.

Nädalavahetusel oli mitmeid klubi rekordeid omav ründaja trennis tagasi, kuigi tõenäoliselt läheb esimese mänguni veel aega. Ent see ei tohiks jääda ka väga kaugesse tulevikku. Igatahes peab nii mõnigi Metro divisjoni sats muretsema hakkama, sest heas hoos Devils läheks koos Eliašega veel paremaks.

Kommentaarid