Õnnetu värav andis Wildile hooaja esimese kodukaotuse

Tänasest pole enam sel hooajal NHL-is mitte ühtegi kodukaotuseta meeskonda. Viimasena langes rivist Minnesota Wild, kes jäi läinud ööl Nashville Predatorsile alla skooriga 2-3. Pingelise heitluse otsustas viis minutit enne lõppu Wildi jaoks õnnetu värav.

(foto: Brace Hemmelgarn/USA TODAY sports)
Cody Hodgon tassis litri kaitsetsoonist välja ja otsustas justkui muuseas õnne proovida. Ja õnne oli ka! Devan Dubnyk sai litri justkui enda valdusesse, aga kohtuniku vilet ei tulnud. Nii hakkas Wildi puurivaht seda enda ümber otsima. Ent loomulikult jalgevahele ei osanud esimese asjana vaadata. Litter kukkus jääle ning Hodgson sai üsna kummalise tabamusega uue klubi eest oma esimese värava.

Kodumeeskonnal oli pärast õnnetut vahejuhtumit veel paar momenti, aga kolmandat korda enam kaotusseisust pääseda ei õnnestunud. Teisel kolmandikul tühistas Marco Scandella ülekaalu koll Mike Fisheri värava ning viimasel kolmandikul omakorda Matt Dumba ülekaalu tabamus Roman Josi oma.

Kurva noodiga lõppenud kohtumine oli õnnetu ka Zach Parise'i jaoks. James Neal sõitis Wildi suurima väravaküti vigaseks. Olukorra eest ei määratud mängus ka karistust. Wildi peatreener Mike Yao on kinnitanud, et vähemalt laupäeval Tampa Bay Lightningu vastu meeskonna esiründaja ei mängi.


Paar meeskonda saavad veel uhkustada sellega, et nad pole tänavu kodus normaalajaga kaotanud. Nendeks on Predators ise ja loomulikult Montreal Canadiens, kes järjekordse tähiseni jõudis.

Teised kohtumised

Montreal Canadiens 4 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Canadiens on oma ajaloos esimest korda hooaja esimesest 15-st mängust kogunud vähemalt 12 võitu. Siin teeniti see välja viimase kolmandikuga, mis võideti 3-0. Islandersil oli John Tavares koosseisus tagasi, aga selgelt pole kapten siiski veel täielikult paranenud.


Buffalo Sabres 1 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Külalised tegid väga kummalise etteaste. Avakolmandikuga mindi 3-0 ette ja siis lõpetati mängimine justkui ära. Esimese 20 minutiga tehtud 11 pealeviskele lisandus ülejäänud mänguaja jooksul sama number ning passiivsus oleks peaaegu kätte maksnud. Jon Cooperi meeskonna õnneks oli aga ka Sabresil viimaseks kolmandikuks kumm tühi. Seal saadi kahe peale kirja vaid viis pealeviset!

Washington Capitals 4 - 1 Boston Bruins (tipphetked)

Kaotusseisu jäänud Capitals ei hakanud paanitsema. Ja ega ei peagi paanitsema, kui väravas mees, kes pärast seda mängu Bruinsi vastu viimasest 119-st pealeviskest tõrjunud 118. Viigivärava teinud Aleksandr Ovetškin jõudis ühe tabamuse kaugusele NHL-i ajaloo suurima venelasest väravaküti aust. Seejuures on märkimisväärne see, et Ovi pole oma seitsmest tänavu ühtegi ülekaalust teinud!

Ottawa Senators 3 - 2 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Senaatorid andsid ära 2-0 eduseisu, ent said siiski uskumatult viljakast karistusvisete seeriast võidu kätte. Kuuest üritajast eksis seal vaid Andrew Ladd. Koguni kuus tänavusest 13-st Senatorsi mängust on seni läinud normaalajast üle. Neist omakorda viis on lõpuks vajanud karistusviskeid.

Calgary Flames 2 - 1 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers on sattunud täiesti kohutavale allakäigutrepile. Kirjas kuus kaotust järjest. Neis on skooritud vaid üheksa korda ning endale on lastud 21 tükki. Endiselt väravata Jakub Voracek ei jõudnud Flamesi vastu isegi mitte pealeviskeni.

Arizona Coyotes 4 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Kaitsja Nicklas Grossmann üllatas kahe väravaga ning Coyotes sai oma hooaja teise koduvõidu. Meeskonnad olid ülekaalust uskumatult ebaefektiivsed. Kahe peale jäi lahendamata 11 olukorda.

Los Angeles Kings 2 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Reisiprobleemid ilmselgelt Jacketsit ei häiri. Hooaja alguse peksupoisil on viimasest viiest võõrsil mängust kirjas neli võitu. Siin saadi magus võit kätte vaatamata sellele, et esimese kahe kolmandikuga oli kirjas vaid kaheksa pealeviset. Seejuures jäädi teisel perioodil üldse nulli peale! Kings oli varem põhiturniiril vastasele sellist tempu teinud vaid korra.

San Jose Sharks 5 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Kui Tavares on veel liimist lahti, siis sama võib öelda ka Jaromir Jagri kohta. Väsimatu tšehh on Panthersi koosseisus tagasi, kuid see kohtumine lõppes -4 näitajaga. Mängukangelaseks sai hoopis teine vanur. Patrick Marleau jõudis tõelise meistritööga karjääri 1000. punktist vaid mõne silma kaugusele.

Kommentaarid