Rangers ja Stars kerkisid Canadiensi kõrvale

Alates tänasest ei ole enam suurepärase hooaja alguse teinud Montreal Canadiens põhiturniiri liider. 1-6 üllatuskaotus Colorado Avalanche'ile jättis ukse teiste jaoks lahti ning võidumängudega sammusid sealt sisse New York Rangers ja Dallas Stars. Kogu kolmik istub nüüd 28 punkti peal.

(foto: Fred Chartrand/AP)
Rangers alistas võitluslikus mängus Ottawa Senatorsi karistusvisetega 2-1. Meeskonnad vahetasid avakolmandikul ülekaalu väravaid. Skoori avas kohtumise 17 karistusminutiga lõpetanud Chris Kreider ning mängu viigistas Erik Karlsson, kes jõudis kolmandas mängus järjest väravani.

Karistusvisetel viis Bobby Ryan Senatorsi ette, aga Matz Zuccarello ja Dan Boyle kindlustasid Rangersile võidu.


Kaheksas järjestikune võit tähendab Rangersile hooaja esimesest 17-st mängust ajaloolist punktisaaki. Eales varem pole paremini alustatud.

Canadiensi rekordilised ajad hakkavad vaikselt juba ununema. Avalanche'i vastu lasti kolm avakolmandiku väravat. Neist kaks 13-sekundilise vahega Nathan MacKinnoni poolt. Seni suurepäraselt Carey Price'i asendanud Mike Condon lasi lõpuks 11 pealeviskega neli tükki enne, kui ta viimaseks perioodiks välja vahetati.

Ei läinud palju paremini ka Dustin Tokarskil, kes lasi 13-ga kaks. Seevastu Avalanche'i puuris lükkas Reto Berra kõrvale 39 tükki.


Canadiens ja Rangers kohtuvad kuu lõpupoole omavahel. Alain Vigneault meeskond saab kodus otsida kättemaksu hooaja alguses Montrealis saadud 0-3 kaotuse eest.

Stars alistas kodus lisaajal Minnesota Wildi 3-2. Võiduvärav tuli John Klingbergi poolt, kes oli kahe esimese tabamuse juures abilise rollis. Wild tuli kaks korda kaotusseisust välja, aga asja ei õnnestunud enda poolele kallutada.


Dallases mängimine on Wildi jaoks ka uskumatult vaevaline. Enne eelmise hooaja kahte võitu oli sealt alates 2003. aastast kirjas vaid üks võit.

Teised kohtumised

Boston Bruins 3 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Bruins sai alles teise koduvõidu tänu kolmele teise perioodi väravale. Sinna kanti üle hea hoog, mis avakolmandikust sisse saadi. Esimese 20 minuti jooksul oldi pealevisetega üle 12-5. Tuukka Raski nullimäng rikuti viimase kolmandiku 7. minutil. Auvärava autoriks Justin Abdelkader, kes sai sel nädalal Red Wingsilt 7-aastase pikenduse, mille koguväärtuseks 29.75 miljonit dollarit.

Buffalo Sabres 1 - 2 (LA) San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks teenis Patrick Marleau väravaga oma ajaloos Buffalost alles teise võidu. Kehvalt alustanud kodumeeskond näitas viimasel kolmandikul võimu, aga jõudis vaid ühe väravani. Kuigi vahetult enne normaalaja lõppu võinuks Jack Eicheli osav läbimurre tuua ka hilise võidutabamuse.

Toronto Maple Leafs 4 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

James Reimer jätkab eeskujulikult oma meeskonna põhjast välja vedamist. Kolmandaks järjestikuseks võiduks tuli teha 43 tõrjet. Neist 24 tuli viimasel kolmandikul. Seejuures on Reimer karjääri jooksul võitnud 14 mängu 18-st, kus ta on teinud 40+ tõrjet.

Tampa Bay Lightning 4 - 5 (KV) Florida Panthers (tipphetked)

Panthers sai naabri vastu harvaesineva võidu tänu vastase eksimustele. Ryan Callahan saatis normaalaja viimasel minutil litri kaitsetsoonis üle klaasi ning eelmise hooaja parim uustulnuk Aaron Ekblad viis ülekaalu väravaga mängu lisaajale. Seal oli Steven Stamkosel võimalus karistusviskega võit koju jätta, aga Lightningu kapten ei suutnud Roberto Luongot üle mängida. Luongo jäi alistamatuks ka karistusvisete seerias, kus skooris ainsana Brandon Pirri, kes oli ka mängu sees karistusviskel täpne.

New Jersey Devils 4 - 0 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Penguinsile alates hooaja avamängudest esimest korda teises kohtumises järjest kaotus. Seda ka üsna nukra esitusega. Cory Schneideril oli hooaja esimeseks nullimänguks vaja teha vaid 21 tõrjet. Devils sai oma väravad 37 üritusega. Mike Cammalleri säras 1+2'ga.

Carolina Hurricanes 2 - 3 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers võitles tagasi 0-2 kaotusseisust ning hooaja 17 kohtumises nähti lõpuks Jakub Voraceki aasta esimest väravat. Selleks läks tšehhil vaja "vaid" 59 pealeviset. Võimalustevaeses kohtumises oli kokku ainult 40 väravale läinud pealeviset.

Columbus Blue Jackets 5 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

William Karlsson tegi oma hooaja esimesed väravad, Boone Jenner lõpetas 1+2 ning 10 karistusminutiga ja Jackets sai ühe senise parima võõrsil mängiva meeskonna vastu hooaja esimese koduvõidu.

Nashville Predators 7 - 0 Winnipeg Jets (tipphetked)

Predators skooris viimase kolme mängu jooksul teist korda seitse väravat ning Pekka Rinne sai hooaja teise puhta paberi vaid 20 tõrjega. Meeskonnad teenisid kahe peale 156 karistusminutit, mis on senise hooaja rekord. Kohtumise resultatiivseimad olid Seth Jones ja Craig Smith, kes lõpetasid mõlemad 1+2'ga. Calle Järnkrok sai kirja kaks väravat.

St. Louis Blues 2 - 4 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Vladimir Tarasenko kaks väravat viisid Bluesi teisel kolmandikul ette, aga Blackhawks sai siiski kättemaksu poolteist nädalat tagasi tulnud kodukaotuse eest. Patrick Kane venitas ülekaalu väravaga oma punktiseeria 12-mänguliseks.

Los Angeles Kings 4 - 3 Edmonton Oilers (tipphetked)

Kings jäi avakolmandiku 2-0 eduseisuga lohakaks, kuid sai siiski võidu kätte. Tanner Pearson möllas 1+2'ga. Oilersi viimane LA-st saadud võit pärineb 2011. aasta novembrist.

Kommentaarid