Jevgeni Malkin Penguinsi nirust mängust: "Oleme üksteise peale pahased."

Eelmise nädala keskel tundus Pittsburghis kõik veel ilus ja kena. Kanada ringreis lõppes Calgarys kaotusega, ent kohe järgmises matšis oldi kodupubliku ees üle liigat juhtinud Montreal Canadiensist. Nädal lõpetati aga kahe kaotusega, mille järel Jevgeni Malkin tunnistas, et seis on kaugel roosilisest.

(foto: USA TODAY Sports)
Kui pärast New Jersey Devilsile 0-4 kaotatud mängu Malkinilt küsiti, mis on meeskonnas valesti, siis vastas venelane, et kõik. Lisades: "Me ei mängi õigetmoodi ega piisavalt tugevalt. Oleme üksteise peale pahased."

Kaks järjestikust kaotust tulid pärast seeriat, mille käigus võideti 12-st kümme. Kuid seda suuresti tänu Marc-Andre Fleury mängule. Meeskonna esiväravavaht on nii keskmise sisse lastud väravate arvu (2.01) kui tõrjete efektiivsuse (93.1%) osas liiga esimese seitsme hulgas.

Tore on ka meeskondlik keskmine sisse lastud väravate hulk (2.18), millest paremad vaid kolm satsi, aga hoolikama kaitsetegevuse viljelemine on viinud väravate kokku kuivamiseni. Aastaid oma mänguga head meelelahutust pakkunud meeskond vireleb 2.06 värava peal, millest omakorda halvemad vaid kolm meeskonda.

Kuigi sõna "hoolikas" on kaitsetegevuse kirjeldamisel ehk siiski veidi ülepaisutatud. Malkin lisas: "Probleem pole ainult väravates. Nendeks on ka halvad karistused, litrikaotused ja üldse kõik. Me ei mängi süsteemi õigesti."

Käes on aeg, kus Penguinsi ülekaalu efektiivsus (12.3%) on kogu liiga peale eelviimane. Neli hooaega järjest on selle osas oldud esikümnes. Peatreener Mike Johnston ei saa enam tuua vabanduseks ka seda, et hooaeg on alles alanud. Ja kuna asjad ei toimi, siis võtab kapten juba ise aeg-ajalt juhendamise üle.


Sidney Crosby & Co on uuesti jääl homme, mil Minnesota Wildi vastu alustatakse neljast kohtumisest koosnevat kodumängude seeriat.

Kommentaarid