Rangers kerkis maailma kõige väärtuslikumaks hokiklubiks

Toronto Maple Leafsi kehvad esitused on lõpuks ka klubi väärtusele mõjuma hakanud. Kui pikalt saadi vaatamata jääl olnud ebaedule end pidada maailma kõige väärtuslikumaks hokiklubiks, siis nüüd on toimunud liidrivahetus. Forbes asetas tabeli tippu New York Rangersi.

(foto: Getty Images)
Maineka ajakirja hinnangul on Rangersi väärtus 1.2 miljardit dollarit, mis meie rahas veidi alla 1.13 miljardi. Aastaga kasvas neli korda Stanley karika võitnud klubi väärtus üheksa protsendi võrra. Leafsi oma samas kukkus 12% ja sellega langeti edetabelis kolmandale kohale. 18%-lise tõusuga, mis oli kõigist klubidest suurim, mahutas end teiseks Montreal Canadiens.

Kasvu osas järgnesid praegusele Atlandi divisjoni kindlale liidrile St. Louis Blues 15% ja terve posu klubisid 13%-ga. Nende hulgas ka Tampa Bay Lightning, kes vaatamata sellele, et osales mulluses finaalseerias, on üks odavamaid klubisid. 260 miljoni dollariline väärtus annab tagantpoolt kuuenda koha.

Tabeli lõpetava kolmiku moodustavad Carolina Hurricanes (225 miljonit), Arizona Coyotes (220 miljonit) ja Florida Panthers (186 miljonit).

Tervet nimekirja näeb SIIT.

Kommentaarid