Ovetškin sai viimaks rekordi värava kätte, aga võidule see Capitalsi ei aidanud

Taas on tükike ajalugu ära nähtud. Läinud ööl lõppesid Washington Capitalsi kodumängus Dallas Starsi vastu Aleksandr Ovetškini alates 11. novembrist kestnud rekordi värava otsingud. Capitalsi kaptenist sai läbi aegade enim väravaid teinud venelane.

(foto: Alex Brandon/Associated Press)
Ovetškini karjääri 484. koll tegi viimasel kolmandikul mänguseisuks 2-2. Tabamus sündis loomulikult Nicklas Bäckströmi söödust. Rootslane on ligi pooltes venelase väravates olnud abistaja rollis.


Seejuures on huvitav, et Bäckström oli omal ajal söötjaks ka siis, kui Sergei Fjodorov rekordi endale haaras. Lisaks oli toonagi vastaseks Stars ning see 25. oktoobril, aastal 2008 toimunud matš on viimane kord, mil Capitals Texase osariigi au ja uhkuse üle suutis mängida.

Kaotuste jada lõppu tuleb ka pärast läinudöist matši veel oodata. Mõned minutid pärast Ovetškini rekordi väravat tegi 3-2 võidutabamuse Jason Spezza.

Capitals lasi üheksandat kohtumist järjest mängu avavärava, kui Tyler Seguin  esimese kolmandiku keskel külalised ette viis. Viigi sai Capitals kätte kolmandiku lõpuminutitel, mil Bäckström hooaja seitsmenda kollini jõudis.

Pingeline matš, kus John Klingberg kerkis kahe söödupunktiga esimeseks Starsi kaitsjaks, kes hooaja esimese 20 mänguga kogunud 22 silma, möödus teisel kolmandikul väravateta ja hakkas pigem kalduma Capitalsi poolele, kuid külalised nõelasid valusalt.

Enne Ovetškini rekordi väravat suunas Cody Eakin litri väravasuul Braden Holtby'le puhkust andnud Philipp Grubauerist mööda.

Kuigi Capitalsil oli pärast Spezza tabamust ligi 10 minutit aega uuesti viigistamiseks, siis sellega ei saadud siiski hakkama. Olgugi, et lõpuks saadi tugev surve püsti ning viimased kolm minutit näiteks möödusidki praktiliselt ainult Starsi kaitsetsoonis. Kari Lehtonen, kes tänavu kaotanud vaid korra, tegi viimase 20 minutiga 14 tõrjet.


Ovetškinil kulus 484. väravaks 777 mängu, mida on 471 võrra vähem kui Fjodorovil. Võib arvata, et ta viib rekordi üsna püüdmatusse kaugusesse.

Teised kohtumised

Boston Bruins 4 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

TD Garden nägi tänavu teist kübaratrikki. Esimene tuli Tyler Seguini poolt ja teine mehe sulest, kes tema vastu Dallasest Bostonisse tuli. Loui Eriksson sai kirja karjääri kolmanda kübara.

Philadelphia Flyers 0 - 1 San Jose Sharks (tipphetked)

Martin Jones jättis kodumeeskonna 34 tõrjega kuivale ning lisaajal skooris võiduvärava Melker Karlsson. Flyers oli viimase kahe kolmandiku jooksul pealevisetega üle 24-9, aga ei suutnud kuidagi oma võimu realiseerida.

Pittsburgh Penguins 4 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Vana hea Penguins on tagasi? Teist kohtumist järjest 4-3 võit. Võiduväravaks osutus Sidney Crosby hooaja kolmas tabamus. Skooris ka Jevgeni Malkin ning numbrite hullud teavad rääkida, et kui #87 ja #71 mõlemad ühes mängus tabloole jõuavad, siis on Penguinsi võit enamvähem vääramatu - 61-st sellisest juhust 56 võitu.

Montreal Canadiens 2 - 3 Arizona Coyotes (tipphetked)

Coyotes sai viimasest 13-st omavahelisest vastasseisust alles kolmanda võidu. Liiguti 3-0 eduseisu enne, kui Max Pacioretty ja Dale Weise'i väravad seisu tasavägisemaks tegid. Ülekaalust võiduvärava teinud Oliver Ekman-Larsson jõudis karjääri parimat tähistava 7-mängulise punktiseeriani.

Ottawa Senators 3 - 0 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Väga lähedal oli õhtu, kus kaks rootslast kübarani jõuavad. Erikssoni kõrval pidi aga Erik Karlsson leppima kahe värava ja ühe söödupunktiga. Craig Andersonile tuli hooaja esimene puhas paber 25 tõrjega.

Tampa Bay Lightning 2 - 1 New York Rangers (tipphetked)

Mulluse idakonverentsi finaali esimene kordusetendus sai väga dramaatilise lõpu. Mängu käigus ühe karistusviske realiseerimata jätnud Rangers sai poolteist minutit enne normaalaja lõppu ülekaalu võimaluse, aga värava tegi selle käigus hoopis kodumeeskond. Kangelaseks Valtteri Filppula. 21 tõrjet teinud Ben Bishop pole karjääri jooksul põhiturniiril Rangersi vastu peetud üheksa mängu jooksul kordagi kaotanud.

Florida Panthers 1 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducks domineeris kogu kohtumist, olles hetkeks teise kolmandiku alguses pealevisetega isegi kolmekordselt üle. Lõpuks jäädi selle osas ette 41-25. Hakatakse looma omamoodi traditsiooni. Kui paar mängu tagasi jõudis Ryan Getzlaf tühja väravasse tehtud tabamusega hooaja esimese kollini, siis nüüd oli selleks meheks Jakob Silfverberg.

St. Louis Blues 3 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres võitles kaks korda kaotusseisust tagasi, aga ei suutnud võitu siiski ära röövida. Karistusvisetel skooris ainsana Alexander Steen. Blues on Sabresi vastu võtnud seitse võitu järjest ja kokku 17 viimasest 19 kohtumisest.

Kommentaarid