Canadiens katkestas Rangersi koduse võiduseeria

Kõik hea peab ükskord lõppema ning tänaseks on läbi New York Rangersi kodune võiduseeria. Rangersil oli esimest korda alates aastast 1971 kirjas üheksa järjestikust koduvõitu, kuid Montreal Canadiens ei lasknud sel kümne peale venida.

(foto: cbc.ca)
Canadiens võidutses tabeli tippude lahingus vaatamata sellele, et Carey Price end taas katki tegi. Mullune põhiturniiri MVP ei tulnud enam viimaseks kolmandikuks välja. Canadiens oli sel hetkel 2-1 juhtimas. Sven Andrighetto viis meeskonna juhtima ning Devante Pelly-Smith kasvatas eduseisu. Teise kolmandiku lõpuminutitel järgnes Rick Nashi ülekaalu koll, mis vahe uuesti minimaalseks tegi.

Kodumeeskonnal läks mäng käest viimase kolmandiku esimese poolega. Alex Galchenyuk ja Smith-Pelly oma teisega kasvatasid pooleteise minutiga edu 4-1 peale ning hiljem lisas ülekaalust Max Pacioretty veel ka viienda.

Ootamatu kollaps lõpetas ka Henrik Lunqvisti õhtu. Rootslane lasi viis väravat viimati aasta tagasi detsembris Tampa Bay Lightningu vastu.

Uus väravavaht Alain Vigneault meeskonnale aga uut hingamist ei toonud. Tomaš Plekanec kogus 5-1 võidumängus kolm väravasöötu.


Kuna sel nädalal on konkurendid koperdanud, siis saab Canadiens pärast vahepealset pausi uuesti üldtabeli ainuliidri staatust nautida. 23 matšiga on teenitud 36 punkti.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 2 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Kolmes kohtumises järjest peaga vastu seina jooksnud Predators vahetas taktikat. Kvantiteedi asemel eelistati kvaliteeti ja nii tuli esimese viie pealeviskega kaks ning kokku 20-ga kolm väravat. Võidutabamus läks suvel Sabresi poolt väljaostetud Cody Hodgsoni nimele. Pekka Rinne asemel mänginud ja kohtumise parimaks valitud Carter Hutton pääses ülinapilt tõsisest traumast.


New Jersey Devils 1 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Sinijakid on uuesti reisimas ning taas tagasi võidurajal. Kodust eemal on viimasest üheksast võidetud kuus. Seejuures võeti New Jerseyst tänavu juba teine võit. Eelmise kuu lõpus oldi parem 3-1 skooriga.

Pittsburgh Penguins 4 - 3 (LA) St. Louis Blues (tipphetked)

Hiljuti vigastuspausilt naasnud Paul Stastny ülekaalu värav viis Bluesi ette, aga Sidney Crosby juhtimisel haaras Penguins endale taas ühe 4-3 skooriga võidu. Crosby skooris kaks tükki ning lisaajal tõi võidu koju Jevgeni Malkin. Venelasel on nüüd liiga parimana kirjas viis võiduväravat. Crosby polnud varem karjääri jooksul Bluesi vastu skoorinud ja nüüd on ta seda teinud kõigi 29 vastasmeeskonna vastu.

Washington Capitals 5 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jets suutis varajase kaotusseisu vormida 2-1 eduks ning sai tänu endisele Capitalsi mehele Mathieu Perreault'le veel kätte ka 3-3 viigi, kuid seejärel läks Capitals oma teed. Enne tänavust vaid kuus korda skoorinud Dmitri Orlov tegi kolmandat mängu järjest värava. 1+2'ga oli kohtumise resultatiivseim Jevgeni Kuznetsov. Aleksandr Ovetškin sai oma karjääri 58. Jetsi/Atlanta Trashersi vastu peetud kohtumises kirja 43. värava ja 85. punkti.

Carolina Hurricanes 4 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Benoit Pouliot viis Oilersi oma karjääri 100. väravaga ette, kuid 8. minuti tabamusele ei järgnenud enam mitte midagi. Jeff Skinner skooris oma karjääri seitsmendas Oilersi vastu peetud kohtumises seitsmenda värava ning Bill Petersi meeskond teenis lõpuks hooaja üheksanda võidu. Neist kaks on tulnud viimase kolme kohtumisega. Seejuures on Hurricanes viimase seitsme käigus vaid korra punktideta jäänud. Kaotus ja Blue Jacketsi võit tähendavad seda, et Oilers on võiduprotsendi osas (34.1%) nüüd liiga halvim meeskond.

Minnesota Wild 2 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Radim Vrbata, kes oli enne eilset tänavu skoorinud vaid neli korda, sai kaks litrit Devan Dubnyki selja taha ning nii anti lõpuks Wildile alles teine kodukaotus. Charlie Coyle'i eelviimase minuti tabamus tõi võõrustajad ühe kaugusele ja lõpus oli veel mitu head šanssi mäng lisaajale viia, kuid õnn soosis külalisi.

New York Islanders 3 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Claude Giroux viis varakult ülekaalu väravaga külalised ette, aga Flyersi poolt tuli kogu kohtumisega vaid 18 väravale läinud pealeviset. Islanders sai neid 36 ja võttis ikkagi jõuga võidu ära. Flyers on tänavu võõrsil võitnud vaid kolm kohtumist ja neistki kaks lisaajaga

Detroit Red Wings 2 -3 (LA) Boston Bruins (tipphetked)

Bruins üllatas ja lasi Tuukka Raski asemel Jonas Gustavssonil Red Wingsi vastu võitu otsida. Pikalt tundus, et rootslane ei saa sellega oma endise tööandja vastu hakkama, ent hiline Colin Milleri värava viis lisaajale ning seal lõpetas mängu Frank Vatrano, kes oli ka Bruinsi avavärava autoriks.

Tampa Bay Lightning 2 - 1 (KV) Los Angeles Kings (tipphetked)

Lightning teenis kolmanda järjestikuse võidu ning seda suuresti tänu Ben Bishopile. 29-aastane puurivaht tegi 37 tõrjet ning tegutses suurepäraselt ka karistusvisetel, kus Lightning 2-1 peale jäi.

Arizona Coyotes 4 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Kolmas omavaheline kohtumine ning koiottidele kolmas võit. Võrdselt mängiti vaid viimasel kolmandikul, mis lõppes 2-2 seisuga. Ducks sai oma mõlemad ülekaalust. Kodumeeskonna eest skooris Antoine Vermette oma hooaja esimesed kaks.

Colorado Avalanche 3 - 5 Ottawa Senators (tipphetked)

Eelmise nädala kahe järjestikuse nullimänguga lõpetanud Senators võitis teist õhtut järjest suureskoorilise matši. Edule pani aluse Shane Prince, kes viis karjääri esimeste väravatega külalised avakolmandikul 2-0 ette. Endine Avalanche'i mees Craig Anderson, kes oli eelnevalt vana tööandja vastu lasknud keskmiselt 5.55 väravat, tegi pooled oma 40-st tõrjest viimasel kolmandikul, kus kodumeeskond hetkeks ühe kaugusele jõudis.

San Jose Sharks 2 - 5 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Sharksi tabas üks üsna tihti juhtuv sündroom. Meeskonnad, kellel välisturnee edukalt õnnestub, kaotavad enamjaolt esimese kodumängu. Patrick Kane pikendas kahe sööduga oma punktiseeriat. 27-aastane ründeäss on jõudnud 17-mängulise seeriani ning Blackhawksi rekord terendab juba silme ees. Selleks on Bobby Hulli 21 mängu.

Kommentaarid