Blues ja Blackhawks pakkusid 11 väravaga klassika

St. Louis Blues ja Chicago Blackhawks on meeskonnad, kes üksteisele eriti ei meeldi. Nii on kaotus mõlema jaoks omavahelises kohtumises piinlik ja seda üritatakse kõigest väest vältida. Isegi kui on mitme väravaga taha jäädud. Blues sai läinudöises kohtumises imelise tagasitulekuga hakkama.

(foto: dawindycity.com)
Blackhawks skooris kodupubliku ees avakolmandikuga sama palju, kui Anaheim Ducks oma esimese viie mänguga kokku. Esimest korda alates 2010. aasta märtsist pandi esimese 20 minutiga vastase võrku viis litrit.

Marko Dano tegi uue klubi eest esimese, Andrew Shaw jõudis oma hooaja esimeseni tänu karistusviskele, tänavused neljandad said Teuvo Teräväinen ja Brent Seabrook ning ülekaalust pani tordi peale kirsi Patrick Kane, kes sai kirja aasta kaheksanda.

Kogu laadung jäigi aga avakolmandikku. Blues sai sealt tänu Alexander Steenile ja Robby Fabbrile samuti kaks ning mängis end teise perioodiga viigiseisu. Kolmandikku alustati rootslase teisega ning lõppu jäeti Jay Bouwmeesteri ülekaalu koll ning kapteni David Backesi tabamus.

Pärast mängu pidas Bluesi peatreener Ken Hitchcock just teise kolmandiku esitust kõige tähtsamaks. Sealt saadud hea enesetundega istuti viigi peal lisaajani ära ja lasti siis Vladimir Tarasenkol oma asja teha. Blackhawks ei suutnud kohtumist enda poolele kallutada, olgugi et viimasel kolmandikul oldi pealevisetega üle 14-7 ja kokku 43-29.

Lisaajal, mis oli üsnagi luurav, omasid mõlemad häid võimalusi, aga külalised tõmbasid pikema õlekõrre. Neljanda minuti täis tiksumise hetkel jäi üks punasärk mänguolukorrast välja ja kui Tarasenkot keegi katmas pole, siis ei pea kaua võrgu sahisemist ootama.

6-5 võiduga sai Bluesist alates 2010. aasta novembrist esimene meeskond, kes pärast avakolmandikul viie värava laskmist kohtumise võitnud.


Karikakaitsja ei pea kaua revanši võimalust ootama. Järgmisel nädalavahetusel kohtutakse St. Louisis uuesti.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 2 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Tasavägine heitlus lõppes üsnagi naljaka stsenaariumiga, Aleksandr Burmistrov võttis veidi rohkem kui neli minutit enne lõppu kepi hoidmise eest rumala karistuse. Ent Leafs ei suutnud 2-2 seisu peal ülekaalu ära kasutada ning lõpuks oli kõik nagu osa venelase salaplaanist. Jets sai kaks minutit enne lõppu ette vahetult pärast seda, kui Burmistrov karistuspingilt uuesti jääle hüppas ja võiduvärava tegi. Paul Maurice'i meeskond on tänavu võitnud kaheksa üheksast mängust, kus on visatud vähemalt kolm väravat.

Vancouver Canucks 2 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Sidney Crosby sai kirja hooaja teise värava ning Phil Kessel korjas kaks söödupunkti mängus, kus kodumeeskond alles lõpuosas lähedale pääses. Seejuures tegi Eric Fehr kummalist ajalugu. Suvel vabaagendina Pittsburghi siirdunud ründaja on NHL-i ajaloos esimene mängija, kes ühe klubi eest esimeses kahes mängus mõlemas teinud vähemuse värava.

Anaheim Ducks 3 - 2 (KV) Florida Panthers (tipphetked)

Rekordit tähistatakse ka Anaheimis. Kuus sekundit enne normaalaja lõppu ülekaalust tulnud Corey Perry tabamus on Ducksi ajaloo hilisem värav kohtumises, kust lõpuks võitjana väljuti. Kodumeeskonnal oli tohutu mänguline ülekaal (pealevisked 39-25), aga kaks korda pidi kaotusseisust välja tulema.

Kommentaarid