Sharksile järjekordne võit, Patrick Marleau jõudis 1000 punkti klubisse

Pole peatreenerit, pole probleemi. Peter DeBoer jäi läinud ööl isiklike põhjuste tõttu San Jose Sharksi kohtumisest Pittsburgh Penguinsiga eemale, kuid meeskond võidutses sellest hoolimata. 3-1 võidumängus jõudis Patrick Marleau 1000 punkti klubisse.

(foto: usatoday.com)
Hiljuti üleminekujuttudesse sattunud Marleau lõpetas kohtumise kahe söödupunktiga. Kokku on 1000 punkti mehi nüüd 83. Seltskond on aga väga eksklusiivne, kui vaatame vaid lähiminevikku.


Lisaks pole palju ka neid, kes kõik 1000 silma ühe meeskonna särgis kokku kogunud. Marleau kasvatas selle grupi 16-liikmeliseks.

Penguinsi vastu oli Marleau kõrval suureks kangelaseks ka Brent Burns. 30-aastane kaitsja skooris kaks kolli. Nii avavärava kui ka võidutabamuse. Tema kollide vahele mahtus Phil Kesseli hooaja seitsmes.

Lõppskoori kujundas endise tööandja vastu Paul Martin, kes enne San Josesse siirdumist viis hooaega Pittsburghis mängis.


Penguins saab veidi rohkem kui nädala pärast kaotuse eest kätte maksta. 1. detsembril kohtutakse San Joses uuesti.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

James Reimeri hull mäng oleks peaaegu toonud Leafsile Bostonist harvaesineva võidu, aga oma võimalusi ei suudetud ära realiseerida ning veidi vähem kui neli minutit enne normaalaja lõppu lasti Zdeno Charal lihtsalt uksest sisse marssida, mis pole kunagi hea idee. Tuukka Rask teenis hooaja teise nullimängu 22 tõrjega.

Ottawa Senators 4 - 0 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Senators sai teise järjestikuse nullimängu ja Flyers jäeti teist kohtumist järjest nulli peale. Craig Anderson tegi 36 tõrjet. Kaks söödupunkti kogunud Bobby Ryan on viimase 13 kohtumise jooksul nulli peale jäänud vaid korra.

Tampa Bay Lightning 5 - 0 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ben Bishop tähistas hooaja esimese nullimänguga 29. sünnipäeva. Selle saamiseks tuli teha 30 tõrjet. Ründes möllas Steven Stamkos, kes lõpetas 2+1'ga. Kolm silma sai pähe ka Nikita Kutšerov (1+2). Muljetavaldav võit meeskonnale, kelle vigastuste nimekirjas on hetkel nii Tyler Johnson, Ondrej Palat kui ka Jonathan Drouin.

Florida Panthers 4 - 5 (LA) New York Rangers (tipphetked)

Rangers sai Panthersi vastu seitsmenda järjestikuse võidu ning püstitas ka paar klubi rekordit. Chris Kreiderist sai esimene Rangersi mängija, kes järjestikustes mängudes karistusviske teeninud. Kogu liiga peale juhtus selline asi viimati Marian Hossaga aastal 2005. Hooaja esimesest 20-st mängust tulnud 15 võitu on Rangersi ajaloo parim näitaja. Võit saadi kätte tänu Rick Nashi kübarale, mis lisaajal ülekaalust vormistati. Mats Zuccarello lõpetas õhtu 1+2´ga.

Washington Capitals 7 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Capitals tormas juba esimese 20 minutiga 4-0 eduseisu. Sealt lasti vahe veel kahe peale, kuid seda nähtavasti vaid vastase mõnitamiseks. Kodumeeskonna kuuendat tabamust, mis tuli Dmitri Orlovi poolt, võib pidada üheks senise hooaja kummaliseimaks väravaks.


Winnipeg Jets 3 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Shane Doanist sai ajaloos alles teine mängija, kes skoorinud nii vana kui ka uue Jetsi koduhallis. Esimesena sai sellega hakkama Jaromir Jagr. Vaatamata 2-1 edule ei saanud aga saavutust võiduga tähistada. Kodumeeskond teenis kaks punkti tänu Chris Thorburni vähemusest tulnud väravale.

St. Louis Blues 3 - 4 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Dylan Larkin kerkis pärast Steve Yzermani esimeseks Red Wingsi kollanokaks, kes skoorinud neljas mängus järjest, aga võidu kangelaseks sai hiljuti simuleerimise eest trahvi teeninud Teemu Pulkkinen. Soomlane skooris võiduvärava mõnikümmend sekundit enne lisaaja lõppu.

Dallas Stars 3 - 0 Buffalo Sabres (tipphetked)

Avakolmandikul sai Antoine Rousselist karjääri 38. väravaga NHL-i ajaloos enim skoorinud prantslane, kuid kodumeeskond suutis vastase maha raputada alles viimasel kolmandikul. Seal skooris Jamie Benn kaks tükki. Antti Niemile läks hooaja teine puhas paber kirja 22 tõrjega.

Minnesota Wild 4 - 0 Nashville Predators (tipphetked)

Pekka Rinne ei saanud teist õhtut järjest ründajate poolt toetust. Wild skooris kaks tükki ülekaalust ning Devan Dubnykile piisas 23-st tõrjest, et tuleks hooaja kolmas nullimäng.

Vancouver Canucks 6 - 3 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Sedinid panid karikakaitsja vastu vägeva peo püsti. Kübaratriki ja ühe sööduga sai Danielist Henriku järel Canucksi ajaloos teine mängija, kes 900 punktini küündinud. Henrik tegi 1+4'ga karjääri esimese viiepunktilise mängu. Söödupunktiga sai Patrick Kane'st pärast David Savardi ja hooaega 1987/88 esimene Blackhawksi mängija, kes korjanud vähemalt ühe silma 16-st järjestikusest kohtumisest.

Viis nullimängu ühel õhtul on liiga rekord. See juhtus 16. korda.

Kommentaarid