Stars hävis Senatorsi vastu, Ducksile harjumuspäraseks saanud koduvõit Flamesi üle

Tänavu kõiki hullutanud Dallas Stars on aeg-ajalt valusalt koperdanud ja läinud ööl juhtus see nüüd taas. Kodus häviti Ottawa Senatorsile 4-7. Õhtu teises mängus läks Ryan Getzlaf segaseks, aidates viie sööduga Anaheim Ducksi kodus Calgary Flamesi vastu järjekordse võiduni.

(foto: zimbio.com)
Stars ei olnud alates 2010. aastast senaatoritele kordagi kaotanud. Seejuures oli kodus kirjas neli järjestikust võitu. Üsna kiirelt sai aga selgeks, et sel korral kerget õhtut ei tule. Bobby Ryan viis külalised üsna varakult ette ning kohtumisele kahe järjestikuse nullimänguga tulnud Craig Anderson jätkas oma seeriat kogu avakolmandiku jooksul.

Lindy Ruffi hoolealused pidid puhkepausile kaasa võtma lausa kaheväravalise kaotuse. Vaatamata sellele, et ise tehti praktiliselt kaks korda rohkem pealeviskeid (11-6). Veidi rohkem kui minut enne kolmandiku lõppu kasvatas edu Milan Michalek.

Teine kolmandik oli põhimõtteliselt esimese koopia. Initsiatiiv oli Starsi käes (pealevisked 12-6), aga Dave Cameroni meeskond realiseeris oma momente paremini. Patrick Sharpi värav aitas küll kodumeeskonna ühe kaugusele, ent sellele vastasid Mark Stone ja Mike Hoffman.

Stone'i tabamuse järgselt võeti ühekast pealeviskest vaid kuus tõrjunud Antti Niemi postide vahelt ära, kuid Kari Lehtonen sai puuris olla vaid kaheksa ja pool minutit. Ta lasi esimese pealeviskega esimese kolli ning pidi viimasel kolmandikul vigastuse tõttu mängust lahkuma.

Viimane periood algas Jean-Gabriel Pageau vähemuse väravaga. Sellele vastas omakorda vähemusest tulnud tabamusega Jamie Benn ja kui Tyler Seguin ka väravate autoritega kampa lõi, siis tundus, et Starsi tagasitulekust võib veel asja saada. Kuid see jäi siiski tulemata.

Pageau sai viimase kolmandiku keskel oma teise ning ülejäänud mänguaja jooksul liitusid kahe värava meeste pundiga ka Benn ning Hoffman. Starsi kapten lisas oma kontole ka ühe söödupunkti. Külaliste poolelt lõpetasid kolme punktiga Hoffman (2+1) ja Stone (1+2).


Ryan on vaikselt kokku pannud karjääri pikima punktiseeria. Üheksa kohtumisega on tulnud 11 silma. Pageau on tänavu teinud liiga parimana kolm vähemuse väravat. Seda on juba ühe võrra rohkem, kui kogu mulluse hooajaga kokku.

Anaheimis loodetakse, et Getzlafil ei läinud kogu aur ühe mängu peale ning et temagi jõuab punktiseeriani. Ducksi kapten kordas viie punktiga 2008. aastal Detroit Red Wingsi vastu püstitatud isiklikku rekordit, mis ühtlasi ka klubi tippmark.

Seejuures ei läinud Flamesi vastu kohe pidu käima. Külalistele anti 2-0 edumaa. Michael Frolik ja Sam Bennett skoorisid mõlemad oma hooaja viiendad väravad. Pärast seda, kui Corey Perry ja Richard Rakelli väravatest viigistati, viis Frolik oma teisega veel külalised ette, aga Flamesil on Anaheimis mängimisega seoses justkui needus peal.

Bruce Bourdeau hoolealused jätsid lõpuks 5-3 tulemusega kõik punktid koju, mis tähendab, et Ducks on Flamesi vastu kodujääl võitnud 21 matši järjest! Viimane kaotus pärineb aastast 2004. Vaikselt võib juba liiga rekordist hakata rääkima.


Kaotus mängiti võiduks terava viimase kolmandiku alguses, mil nelja minutiga Rakell ja Perry uuesti skoorisid. Lõppseisu vormistas tühja väravasse Ryan Kesler, kes sai litri postide vahele viimasel sekundil.


Huvitaval kombel on Ducks tänavu teisel kolmandikul olnud ülinõrk - väravate suhe on 8-19.

Kommentaarid