Rangers jõudis üheksanda järjestikuse võiduni, Blackhawks alistas Kane'i juhtimisel Flamesi

Suurema kärata võiduseeriat aina pikendanud New York Rangers jõudis läinud ööl juba üheksanda järjestikuse triumfini. Toronto Maple Leafs valmistas pühapäeva õhtul Madison Square Gardenis korralikku peavalu, kuid Alain Vigneault meeskond sai siiski võidu kätte ning kerkis sellega liiga ainuliidriks.

(foto: Seth Wenig/AP Photo)
Leafsi alistamiseks oli vaja nelja väravat ning otsustav tabamus saadi napilt enne normaalaja lõppu kirja. Mats Zuccarello skooris oma hooaja üheksanda kolli. Olles Leafsi vastu kaasa haaranud ka kaks söödupunkti, on norralane 9+9'ga ülivõimsalt Rangersi kõige resultatiivsem mees.

"Ta on hetkel oma võimete tipus. Ta on väga hästi mänginud ning tema entusiasm on nakkav," ütles Vigneault pärast mängu 28-aastase ründaja kohta.

Zuccarello eeltööst sündisid 1-1 ja 3-2 väravad. Peter Holland oli Leafsi avakolmandikul ette viinud enne, kui Zuccarello söödu järel Ryan McDonagh seisu viigistas. Meeskonna kapten on viimase nelja mängu jooksul skoorinud kolm korda.

Värava peale oli pühaviha täis Leafsi boss Mike Babcock, kuna olukord tuli pärast rünnakut, kus Tyler Bozak end täiesti nullseisu mängis.


Rõõmsama meeleoluga ei vaadanud Babcock kindlasti ka Rangersi teist tabamust. Derek Stepan pani poole väljaku pealt kerge randmeka teele, mis lipsas kuidagimoodi esimest korda alates 31. oktoobrist mänginud Jonathan Bernier'st läbi.

3-2 värav, mis tuli Derick Brassardi poolt, kustutas Joffrey Lupuli viigivärav. Leafs sai viimase kolmandiku kuuenda minuti alguses uuesti viiki, kui kapten Dion Phaneuf skooris oma hooaja teise, kuid hiljutine positiivne seeria - kolm järjestikust võitu, viimasest seitsmest kuues vähemalt punkt - katkes Zuccarello tõttu.


Rangers on kodujääl võitnud kaheksa mängu järjest. Enne tänavust saadi sellega viimati hakkama 1990. aastal.

Õhtu teises kohtumises oli Chicago Blackhawks 4-1 üle Calgary Flamesist. Kodus mänginud karikakaitsja läks närvi David Jonesi värava peale, mis Flamesi teise kolmandiku alguses ette viis. Sellele vastas Blackhawks ise kahe minuti jooksul tehtud kolme kolliga.

Tagasituleku algatas Patrick Kane, kes on alates 1995. aasta aprillist esimene vähemalt seitsmes järjestikuses mängus skoorinud Blackhawksi mängija. Lisaks pikendas ta oma punktiseeria 13-mänguliseks. Värava kõrvale tuli ka üks söödupunkt, kui Artemi Panarin 3-1 tegi. Kahe tabamuse vahele mahtus Marian Hossa koll.

Lõppskoori vormistas tühja väravasse Jonathan Toews. Päev varem St. Louisis Duncan Keithi koosseisu tagasi saanud Blackhawks lõpetas 41 väravale läinud pealeviskega, samas kui Flames piirdus vaid 26-ga.


Kane on nüüd 13 värava ja 28 punktiga nii liiga väravaküttide kui ka resultatiivsustabeli tipus.

Kommentaarid