Price naases võiduga

Täpselt õigel ajal. Nii võib öelda Carey Price'i naasmise kohta. Viimasel ajal omadega hätta sattunud Montreal Canadiensil oli mingisugust tõuget vaja ja meeskonna esiväravavaht suutis selle anda. Võõrsil oldi New York Islandersist parem 5-3.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Price oli jääl tagasi olgugi, et alles nädala keskel tundus, et tema comebackini läheb veel aega. Kuna ta lasi sel hooajal alles neljandat korda endale üle kahe värava, siis võib öelda, et mullune põhiturniiri MVP pole veel ka kõige teravamas hoos.

Ent Islanders ise lasi ainuüksi avakolmandikuga kolm tükki. Skoori avas kolmandal minutil Jeff Petry ning järgnesid Tomaš Fliechmanni ja Nathan Beaulieu tabamused. Korraks oli tablool ka 1-1 viigiseis, kui Brock Nelson skooris, aga seda tõesti vaid korraks. Fleichmann vastas tema tabamusele 35 sekundiga.

Kodumeeskonna jaoks nukker avakolmandik lõpetas kiirelt ka Jaroslav Halaki mängu. Endine Canadiensi puurilukk tõrjus 11-st üritusest vaid kaheksa. Asendusmees Thomas Greiss pani palju paremini - 16-st 15.

Pärast teise kolmandiku ilusat algust võis Islanders unistada ka kaheväravalisest kaotusseisust võitmisest. Sel nädalal üleminekujuttudesse sattunud Travis Hamonic, skooris 39 sekundiga oma hooaja esimese värava. See oli üks 15-st pealeviskest, mis teisel kolmandikul Price'i väravale läks, aga lisa sealt ei tulnud. Hoopis Petry teine andis Canadiensile uuesti hingamisruumi.

"Ta oli uskumatu. Mitte ainult rünnakul, vaid ka kaitses, oli ta väga terav," kiitis Petryt pärast mängu Canadiensi peatreener Michel Therrien.

Pärast 22 pealeviskega kahte esimest perioodi võttis Canadiens viimasel kolmandikul väga vabalt. Kodumeeskonna väravale läks teele vaid kuus üritust. Islanders sai neid kirja 11 ja kokku 36 ning Nelsoni teisega veel korra lähemale, aga avakolmandiku auk osutus väljaronimiseks siiski liiga suureks. Lõppskoori vormistas tühja väravasse Brendan Gallagher.


Price on esimene Canadiensi puurilukk pärast Ken Drydenit ja hooaega 1977/78, kes oma hooaja esimesest kümnest mängust teeninud kaheksa võitu.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 1 - 2 (KV) Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Viimase nelja mängu jooksul kolmas normaalaja järgne kaotus tuli Hurricanesile eriti valusal kombel. Nazem Kadri viigistas ülekaalust vaid mõned minutid enne normaalaja lõppu. Karistusvisetel tuli viiendas ringis alla vanduda. Enne seda matši oli Leafsi vastu kodus viimasest kümnest teenitud kaheksa võitu. James Reimer on 21 perioodi järjest lasknud endale ühe või vähem väravat ning Torontos pole alates Ed Belfourist sellist puurivahti nähtud. Seejuures pole Leafs viimase kahe nädala jooksul lasknud mitte ühtegi avakolmandiku väravat.

Columbus Blue Jackets 4 - 0 Nashville Predators (tipphetked)

Sinijakkid vastasid eile Ottawas nulli peale jäämisele väga kangelasliku esitusega. Enamus kohtumisest mängiti nelja kaitsjaga, kui Cody Goloubef ja Fjodor Tjutin esimsese kolmandikuga auti langesid. Seejuures esimene murdis oma lõualuu. Sergei Bobrovski pani puuris nagu noor jumal, noppides puhta paberi 39 tõrjega.

Detroit Red Wings 3 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Quickiga või Quickita, Detoidist tuleb ikka kaotusega lahkuda. Kings pani postide vahele hooaega suurepäraselt alustanud Jhonas Enrothi, aga Red Wingsile jäädi seitsmendat mängu järjest võõrsil alla. Kõik väravad tehti ära poole mänguajaga. Külaliste mõlema autoriks oli Jeff Carter.

Calgary Flames 2 - 1 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Flames teenis viimasest 32-st omavahelisest vastasseisust alles üheksanda võidu. Tänu Johnny Gaudreau tabamusele jätkus oivaline lisaaegade seeria. Bob Hartley meeskond on tänavu võitnud kõik viis lisaajaga lõppenud kohtumist. Kodus on kirjas neli järjestikust võitu ning liiga parimana on tehtud mängu avavärav 13 korda. Pärast masendavat hooaja algust ei tundugi seis enam väga tume. Midagi rõõmustavad oli ka külaliste jaoks - sööduga jõudis Patrick Kane karjääri parimat tähistava 15-mängulise punktiseeriani.

Edmonton Oilers 5 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Pärast Connor McDavidi vigastust oma võimaluse saanud Leon Draisaitl jätkab muljetavaldamist. Noor sakslane on kümne mänguga kogunud 17 silma (7+10)! Siin tuli 1+2. Samade numbritega lõpetas ka Taylor Hall.

Kommentaarid